Policijos departamentas praneša, kad 9.48 val. Kaune, Geležinio Vilko gatvėje link Savanorių prospekto pabėgo konvojuojamas 24 metų vyras, kurio rankos buvo surakintos priekyje.

Vyrą konvojavo neuniformuoti policijos pareigūnai į Vilnių. Jis sulaikytas ikiteisminiams tyrime dėl vagystės. Vyrą, kuris dėvėjo pilką striukę, vežė Vilniaus apskrities policijos pareigūnai. Bėglio ūgis apie 1,70 cm.

Papildyta 12.27 val.: Pareigūnų ekipažai išsiskirstė po miestą, dalis pareigūnų paiešką vykdo teritorijoje, kur galėtų slėptis bėglys. Kinologų pėdsekys šuo bėglį sekė apie porą kilometrų nuo tos vietos, kur jis spruko. Neatmetama, kad vyras galėjo įsėsti į automobilį ir bandyti išvykti iš miesto, tad dalis pareigūnų tikrina ir vairuotojus bei jų vežamus keleivius.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus pareigūnai ieško automobilių vagystėmis Vilniuje įtariamo Lino Zakarausko (gimusio 1992 m.), kuris antradienį, apie 9.48 val. Kaune, pasinaudojęs aplinkybėmis, spruko surakintas antrankiais nuo jį konvojuojančių pareigūnų.

Linas Zakarauskas

Policijos pareigūnai prašo visuomenės pagalbos – asmenis, galinčius suteikti informacijos apie šio besislapstančio vyro buvimo vietą ar jį mačiusius, susisiekti su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais (8 5) 271 6007 arba paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Tai ne pirmas atvejis, kai nuo pareigūnų pabėga įtariamieji ar nusikaltėliai. Garsiausiai nuskambėjo istorija, kai 2015 metų lapkričio 19-osios vakarą nuo sostinės policijos pareigūnų pabėgo sulaikytas Igoris Molotkovas ir dar pagrobė ginklą „Kalašnikov“.

Tuomet dėl ginkluoto vyro paieškos susibūrė gausybė pareigūnų, nemaža dalis jų jau buvo baigę darbus.

Vyras sulaikytas po penkias valandas trukusių paieškų. Policijos patrulių Gintauto Bartaškos ir Editos Rudytės veiksmus (nuo jų pabėgo I. Molotkovas ir dar pasiėmė automobilyje paliktą automatą) buvo tiriami. Tačiau jie griežtų nuobaudų nesulaukė.