Daškės pravardę turėjęs kaunietis - tragiška asmenybė, kuri troško apsivalyti nuo nusikaltimų purvo, tapti doru žmogumi, bet iki pat mirties taip ir nesugebėjo to pasiekti. Jis buvo išrinktas Lietuvos bokso federacijos prezidentu, siekė tapti tarptautinio kalibro bokso vadovu. Tačiau jis nespėjo. Daugiau kaip prieš 12 metų Remigijus Daškevičius, sulaukęs 33 metų, buvo nukautas vieninteliu nežinomo snaiperio šūviu. Su tokia intriguojančia 1990-ųjų Lietuvos mafijos pasaulio atstovo istorija pirmadienį, sausio 6 dieną, TV3 eteryje startuoja naujas dokumentinių filmų ciklas “Mafijos kronikos – karštais pėdsakais su - Dailiumi Dargiu”.

Naujame televizijos projekte, kuriame bus pasakojamos skandalingiausios ir labiausiai intriguojančios istorijos iš trijų žurnalisto D. Dargio knygų „Tikroji Daktarų istorija” (2010 m.), „Kruvinasis mafijos maršrutas” (2011 m.) bei „Vilniaus bomberio išpažintis” (2013 m.) prieš įjungtas vaizdo kameras kalbės ne tik patys nusikaltėliai ar juos sumedžioję buvę ir esami teisėsaugininkai. Apie juodžiausią Lietuvos kriminalistikos dešimtmetį – nuo 1990 iki 2000-ųjų atvirai šnekės ir žinomi visuomenės veikėjai: politikai, sporto, meno, pramogų pasaulio, žiniasklaidos atstovai.

„Kaip dabar atsimenu, Remigijus (Daškė) iškart po šūvio gulėjo ant pilvo, buvo daug kraujo... Nežinau iš kur tas kraujas, bet tvyrojo visiškas chaosas: mergina rėkia, apsauginiai išsitraukė ginklus, nežinau, ką ten darė, kažkur žiūrėjo. Aš tada šaukiau: „Stabdyk visus”. Po to išsitraukiau megztinį, bandžiau tą žaizdą užčiuopti. Remigijus dar bandė kažką sakyt, mane apsikabino, ranką uždėjo, ir užgęso”, - taip paskutines Kauno Žaliakalnyje susiformavusios Daškinių gaujos lyderio R. Daškevičiaus gyvenimo akimirkas pirmoje „Mafijos kronikų” serijoje prisiminė šalia jo žmogžudystės vakarą buvęs bičiulis Giedrius P.

Apie iki šiol neišaiškinto žudiko nukauto mafiozo praeitį senais prisiminimais dalijosi ir praeityje žinomi šalies pramogų pasaulio atstovai.

Algis Stravinskas – choreografas, subūręs pirmąją Lietuvoje profesionalių breiko šokėjų grupę. Kurį laiką šiame kolektyve breiką šoko ir R. Daškevičius. Devinto dešimtmečio pabaigoje A. Stravinskas Kauno sporto halėje surengė, ko gero, pirmąjį tuometinėje Sovietų Sąjungoje breiko čempionatą.

„Deja, jo karjera ant šokių parketo baigėsi po vieno aštraus konflikto su tais laikais Kaune klestėjusiame „Žalio kalno” restorane dirbusiu barmenu, - „Mafijos kronikų” pirmoje dalyje atsiminė A. Stravinskas. – Po vieno savaitgalio sulaukiau skambučio, kad direktorė kviečia mane. „Ant kilimėlio”, - kaip tada vadino visi. Ir man tiesiai pasakė: „Rinkis - arba tu arba Daškevičius”. Bet Remigijus pats susiprato ir pasakė, kad daugiau negalės dalyvauti šokių kolektyvo užsiėmimuose, todėl paliko mūsų grupę”.

Būtent tada Daškei teko susitaikyti su vienu iš nedaugelio pralaimėjimų savo gyvenime.

Dokumentinių filmų ciklo pirmoje serijoje apie Daškę bus pirmąsyk atskleista, kad dar gerokai anksčiau į R. Daškevičių iki šiol nenustatyti samdomi žudikai mėgino pasikėsinti net du sykius.

Abu minėti bandymai nužudyti prabangą mėgusį bokso federacijos prezidentą įvyko greitkeliuose, šalia Vilniaus ir Klaipėdos.

Tačiau 2001-ųjų lapkritį trečiasis pasikėsinimas Daškei buvo lemiamas. Šį kartą darbo ėmėsi profesionalas, kuris nusikaltimui ilgai ir kruopščiai ruošėsi.

Visų pirma, žudikas išsiaiškino dažniausiai Daškės lankomas vietas. Tai nebuvo sunku – atvirai bet kokį pavojų niekinęs gaujos vadeiva net nemanė slapstytis ar vengti aplinkinių dėmesio. Tais laikais pusė Vilniaus žinojo, kad Daškė sostinėje dažniausiai savaitgalius leidžia „St. Valentino“ picerijoje, esančioje kone pačioje sostinės senamiesčio širdyje.

„Aš jį atsitiktinai sutikau Vilniuje keturios dienos prieš jo mirtį. Remyga kaip visada buvo lydimas gausios linksmai nusiteikusių žmonių kompanijos. Žvelgiant į jį nesimatė jokių problemų, jisai buvo visiškai atsipalaidavęs. Apie jo žūtį iki šiol sklando pačių įvairiausių versijų. Tarp tokių girdėjau, kad galbūt prie to prisidėjusi netgi pati valstybė, specifinių teisėsaugos struktūrų atstovai », - taip pasakojime apie Daškės tragišką finalą mintimis dalijosi R. Daškevičiaus jaunystės laikų bičiulis Rolandas Vilkauskas, žinomas kaip Pripsas, netradiciniais foto projektais pagarsėjęs menininkas iš Kauno.

Pirmų dviejų serijų vaidybinę dalį režisavo garsus kino, teatro režisierius Alvydas Šlepikas. „Jo darbas užkulisiuose mane labai sužavėjo. Jis iškart surasdavo bendrą kalbą ne tik su profesionalais aktoriais, bet ir mėgėjais. Aš pats iš jo išmokau daug televizijos pasauliui būdingų, tačiau iki šiol nežinotų dalykų”, - kalbėjo televizijos eteryje debiutuojantis nepriklausomas žurnalistas Dailius Dargis. 18 metų įvairiausių formatų žiniasklaidoje savo jėgas išmėginęs D. Dargis yra ne tik šio serialo scenarijų autorius, bet ir vedėjas.

„Mafijos kronikos – karštais pėdsakais su Dailiumi Dargiu“, I dalis – pirmadienį, sausio 6 d., 20.00 val. per TV3 televiziją.