Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, birželio 28–30 d. (penktadienį–sekmadienį), šalies keliuose įvyko 36 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 47 žmonės.

Žuvo vienas žmogus, 46 m. lengvojo automobilio vairuotojas. Savaitgalio eismo įvykiuose sužeisti 4 nepilnamečiai. Dėl eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti žmonės, pradėta 14 ikiteisminių tyrimų.

Per tris paras pareigūnai užregistravo 158 eismo įvykius, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo. Dėl neblaivių vairuotojų įvyko 3 eismo įvykiai, juose buvo sužeisti 4 žmonės, dar 7 neblaivių vairuotojų sukeltų įvykių metu žmonės nenukentėjo, dėl neblaivių vairuotojų padarytų pažeidimų padėti 46 ikiteisminiai tyrimai.

Per tris paras policija nustatė 37 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejus, 80 asmenų, kurie vairavo transporto priemones, neturėdami tam teisės. Taip pat išaiškinti 177 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimai.

Birželio 28 d., (penktadienį) policija užregistravo 9 eismo įvykius, kuriuose buvo sužeista 12 žmonių, taip pat 65 įvykius, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo.

15.17 val., Vilniuje, T. Ševčenkos g. namo kieme automobilis „Lexus“, kurį vairavo 33 m. vyras, važiuodamas atbuline eiga partrenkė ir sužalojo 80-metę pėsčiąją, kuri dėl daugybinių sužalojimų buvo pristatyta į ligoninę.

17.00 val. Radviliškio r., Geručių k., kelyje Krakės–Dovydiškiai–Grinkiškis neblaivus (2,48 prom.) Latvijos Respublikos pilietis Andris, vairuodamas keturratį motociklą, jo nesuvaldė, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Įvykio metu 32 m. vairuotojas buvo nežymiai sužeistas, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, vyras uždarytas į policijos areštinę.

19.56 val., Varėnos r., Trasninko k., kelyje Jablanavas–Puvočiai–Marcinkonys, įvyko automobilio ,,Citroen Xsara" ir motociko „Honda CBR600“ priešpriešinis susidūrimas, kurio metu buvo sužeisti abu vairuotojai. Lengvąjį automobilį vairavęs 73 m. vyras gydomas ambulatoriškai, 24 m. motociklo vairuotojas dėl daugybinių sužalojimų paguldytas į ligoninės reanimacijos skyrių.

Birželio 29 d., (šeštadienį), policija užregistravo 18 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti 25 žmonės, vienas žmogus žuvo. Taip pat užregistruoti 55 įvykiai, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo.

7.39 val. Šiaulių r., ties Pakumulšių k., magistraliniame kelyje Šiauliai–Palanga, 46 m. vyro vairuojamas automobilis „Nissan Almera“ įvažiavo į priešpriešinės krypties eismo juostą ir susidūrė su priešinga kryptimi nuo Kuršėnų Palangos link važiavusiu keleiviniu autobusu „Volvo B12B“, vairuojamu 57 m. vyro. Po susidūrimo autobusas nuvažiavo nuo kelio ir prispaudė lengvąjį automobilį prie medžio. Eismo įvykio metu žuvo lengvojo automobilio vairuotojas. Buvo sužeistos ir ambulatoriškai gydomos 4 autobuso keleivės, 58-erių, 50-ties, 39-erių į 32 m. moterys.

12.37 val., Panevėžio r., magistraliniame kelyje Panevėžys–Šiauliai, 28 m. moteris, vairuodama automobilį „Volvo S40“, partrenkė į važiuojamąją kelio dalį nenustatytoje vietoje išėjusią 68 m. pėsčiąją, kuri dėl patirtų traumų buvo paguldyta į ligoninę.

15.26 val., Vilniuje, A.P.Kavoliuko ir L.Asanavičiūtės gatvių sankryžoje, 74 m. vyras, vairuodamas automobilį „Kia“, nelygiareikšmių kelių sankryžoje sukdamas į kairę, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio motociklo „Yamaha XJ600“ ir su juo susidūrė. Įvykio metu buvo sužeistas 53 m. motociklininkas,vyras gydomas ambulatoriškai.

Birželio 30 d., (sekmadienį) policija užregistravo 9 eismo įvykius, kuriuose buvo sužeista 10 žmonių, taip pat 38 įvykius, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo.

17.50 val. Jonavoje, Chemikų g., pėsčiųjų perėjoje automobiliu „Opel Astra“, kurį vairavo 49 m. moteris, buvo partrenktas dviračiu važiavęs 5 m. berniukas. Vaikas dėl nežymių sužalojimų gydomas ambulatoriškai.

19.25 val., Vilniaus r., Pagirių sen., Juodosios Vokės k., 49 m. motociklo vairuotojas, ketindamas aplenkti ta pačia kryptimi važiavusį automobilį, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, neįsitikinęs, kad tai saugu, pastebėjęs priešinga kryptimi važiuojantį kitą automobilį, grįždamas į savo eismo juostą ir staigiai stabdydamas, nesuvaldė vairuojamo motociklo „Suzuki GSX600“, nukrito nuo motociklo ir susižalojo. Dėl patirtų daugybinių sužalojimų vairuotojas buvo pristatytas į ligoninę.

19.30 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., dviračiu taku, esančiu šalia upės važiavęs dviratis, vairuojamas 14-mečio paauglio, vengdamas susidūrimo su kitu dviratininku, nesuvaldytas apvirto. Kliūtį sudaręs dviračio vairuotojas nuvažiavo. Dėl raktikaulio lūžimo nepilnametis buvo pristatytas į vaikų ligoninę.