Šį kartą Valerijus Kulikovas kaltinamas tuo, kad 2016 m. spalio mėn. Kauno rajone, Karmėlavos seniūniojoje, kaimo virtuvėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto metu nukentėjusiajai ne mažiau kaip 8 kartus tyčia žarstekliu sudavė į galvą. Nuo ko sužalojimų moteris netrukus mirė vietoje.

Vėliau bandymas nuslėpti padarytą nusikaltimą imitavo gaisrą. Jis tyčia į viryklę ant žarijų įkišęs skudurą padegė K.Č. priklausantį namą. Taip jis sunaikino nukentėjusiajai ir nukentėjusiajam M.T. priklausančius daiktus.

V. Kulikovas pilnai pripažino savo kaltę, tačiau atsisakė duoti parodymus.

Nesutarimas dėl cigarečių

V. Kulikovas ikiteisminio tyrimo metu pasakojo, kad tą dieną kartu su nužudytąja girtavo jos namuose, vėliau moteris užmigo. Atsikėlusi nukentėjusioji nepanoro, kad V. Kulikovas liktų jos namuose, todėl jam liepė išeiti. Pasak kaltinamojo, jis susidėjo savo daiktus ir jau ruošėsi eiti pro duris, tačiau nukentėjusioji paprašė cigarečių. V. Kulikovas nesutiko ir pasakė, kad ji turi jo 5 Eur, todėl nusipirks pati.

Vėliau vyras pasakojo, kad nusisukęs pasiimti striukę, pajuto smūgį per galvą metaliniu daiktu. Pamatęs srūvantį kraują V. Kulikovas sakė, kad labai įpyko, griebė iš moters žarsteklį, ją pačią pastūmė ant lovos ir pradėjo trankyti žarstekliu. Sudavęs 8 kartus, pamanė, kad galėjo ją nužudyti, labai išsigando, todėl nusprendė imituoti nelaimingą atsitikimą.

Ant krosnies žarijų įkišo skudurą, kurio kitą galą padėjo ant greta krosnies viryklės buvusio poroloninio čiužinio ir tokiu būdų sukėlė gaisrą. Tada V. Kulikovas pasakojo, kad greitai pasišalino iš namo ir norėdamas susikurti alibi, žarsteklį paslėpė pamiškėje, tada nusipirkęs alkoholio siūlė įvairiems draugams kartu išgerti, kad kuo daugiau žmonių jį tą dieną pamatytų.

Susitikęs su draugu Marčiu, pasiūlė nueiti pas nukentėjusiąją į namus ir išgerti. Atėję vyrai pamatė jau degantį namą. V. Kulikovo draugas nubėgo į namą ir pasak kaltinamojo parodymų, rado galbūt dar gyvą žmogų, tačiau jokių veiksmų nesiėmė. Išsigandę vyrai pasišalino. Apie gaisrą niekam nepranešė.

Nukentėjusios dukra teismo prašė priteisti turtinę 5000 eurų sumą už advokato paslaugas, laidojimo ir kapo tvarkymo išlaidas. Taip pat 30 000 eurų neturtinės žalos dėl dvasinių išgyvenimų ir sveikatos pablogėjimo.

Vienas iš Karmėlavos siaubūnų

V. Kulikovas kartu su bendrais yra kaltinami nepilnamečio pagrobimu, sumušimu ir prievartavimu. Šioje byloje kaltinamasis nuo rimtesnių bausmių gali išsisukti, nes vyrui pareikšti kaltinimai tik dėl neteisėto laisvės atėmimo.

Kitas teismo posėdis planuojamas rugsėjo 25 d.