Į įvykio vietą nedelsiant išsiųstas Valstybės sienos apsaugos tarnybos budintis kateris, kuris ištraukė vieną asmenį, kito žmogaus paieškai iš II-ojo Paieškos ir gelbėjimo posto Nemirsetoje pakeltas Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis AS-365 Dauphin.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pranešė, kad dingusio žmogaus ieškoti padeda ir uosto kateriai „Dangė“ ir „Zunda“

16.29 val. uosto dispečeriams pranešta, kad iš pramoginio katerio, plaukiojusio Kuršių mariose už Kiaulės nugaros, dingo žmogus, sumanęs išsimaudyti.

Įtariama, kad nuskendo apie 60-ties metų vyras.

Gavę pranešimą apie nelaimę į įvykio vietą nuskubėjo ir ugniagesiai gelbėtojai, kurių narai tokiais atvejais atlieka žvalgybą po vandeniu.

Papildyta 19.56 val.: Sraigtasparnio paieškos operacija virš Kuršių marių nutraukta 19:15 val., ieškomas asmuo nerastas, praneša kariuomenės atstovai.

Sraigtasparnis grįžo į paieškos ir gelbėjimo postą Nemirsetoje, nelaimę patyrusių žmonių kateris parbuksyruotas į prieplauką.

Ugniagesių narai iki sutemų tęsė paieškos darbus. Deja, vyras nebuvo surastas, tačiau ryte planuojama tęsti paieškos darbus.