Apie 22 valandą policijos ekipažai sustojo Ateities gatvėje. Ilgai laukti pažeidėjų nereikėjo – pirmoji įkliuvo mergina, kuri vairavo „Citroen“, o keleivio vietoje sėdėjo jos tėtis. Automobilis buvo pažymėtas „M“ ženklu. Šeimos nariams mokyti vairuoti nedraudžiama, tačiau pareigūnai išsiaiškino, kad mergina jau praleido terminą, kai turėjo būti išlaikiusi vairuotojo pažymėjimą.

Netrukus policijos pareigūnai patikrinimui sustabdė moterį, vairavusią „Opel“ automobilį. Moteriai sunkiai sekėsi susikaupti ir pasitikrinti alkoholio matuokliu, ji akivaizdžiai jaudinosi. Po maždaug dešimties bandymų pagaliau pavyko tinkamai papūsti ir paaiškėjo, kad jaudulys buvo kilęs ne be pagrindo. Vairuotojai nustatytas 0.48 prom. girtumas. Kelionę kaip vairuotoja čia ir baigė.

Jaunų vaikinų kompanija taip pat neišvengė policijos dėmesio. Patikrinus „Toyota prius“ vairuotoją paaiškėjo, kad jam taip pat ne vieta prie vairo. Jaunam vyrui nustatytas 0,81 prom. girtumas. Vienas keleivių ėmė pasakoti, kad išsikvietė pavežėją, esą jie nė nesantys bičiuliai, tačiau iš vietos, kur įkliuvo vairuotojas, du keleiviai trauktis neskubėjo. Vienas jų patikino, kad nenorintis palikti žmogaus bėdoje ir suradęs, kad gali toliau vairuoti automobilį.

Po vidurnakčio policijos pareigūnai pakeitė vietą ir nuvyko prie Edukologijos universiteto žiedinės sankryžos. Čia vienas po kito į reido vietą pasuko BMW automobiliai, kurių vairuotojai neišvengė patikros. Vos persikėlus reidui pirmasis įkliuvęs vairuotojas įpūtė 0.99 prom. alkoholio. Vos po kelių minučių į reido vietą atvyko dar vienas BMW vairuotojas, važiavęs su keleive. Tačiau ir šis vairuotojas rizikavo nepamatuotai. Jam nustatytas 0,61 prom. girtumas. Situaciją bandė gelbėti mergina, kuri paprašė pasitikrinti, ar galėtų sėsti prie vairo, kad nereikėtų žadinti draugų. Pareigūnai ją patikrino alkoholio detektoriumi, kuris tik nurodo, kad asmuo neviršija leistinos norma neviršijama. Paaiškėjo, kad be draugų pagalbos važiavusi pora neišsisuks, jei nenori palikt automobilio – indikatorius įsižiebė raudonai, taip parodydamas, kad mergina gali viršyti 0,50 prom. alkoholio ribą.

Trečias pažeidėjas ties žiedine sankryža vėl įkliuvo su BMW. Jaunas vyras vairavo klevo ženklu pažymėtą automobilį, tačiau patikrinus paaiškėjo, kad vairuotojas nesėkmingai pagudravo – vairuotojo pažymėjimo jis neturėjo ir nė nebuvo išlaikęs egzaminų.

Artėjant antrai valandai nakties, į pareigūnų rankas atvyko alkoholio vartojęs „Audi A3“ vairuotojas, kuris per daug pasitikėjo savo galimybėmis. Vyras patikino, kad vartojo neseniai, tad pareigūnai palaukė 15 minučių ir tik tuomet vairuotoją patikrino. Laiko tarpas vyrui nepadėjo, jam nustatytas 0.48 prom. girtumas. Su keleive važiavęs vyras dar prašė pakartoti patikrinimą, tačiau pagal įstatymus du kartus alkoholio matuokliu tikrinami tik 1,50 prom. ribą viršiję vairuotojai.

Reido metu paskutinis sustabdytas neblaivus vairuotojas važiavo „Toyota“ automobiliu. Panašu, kad jaunas vyras taip pat per daug pasitikėjo savo galimybėmis. Jam nustatytas 0.64 prom. girtumas.

Nors stipriai apgirtusių vairuotojų reido metu neįkliuvo, šešiems dėl alkoholio prisidariusiems bėdų teks gerokai paploninti pinigines.

Transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) vairuotojai, užtraukia baudą vairuotojams nuo aštuonių šimtų iki vieno tūkstančio vieno šimto eurų.