2010 metų pabaigoje policijos pareigūnai gavo informaciją, kad Kauno rajone, Jadagonių kaime esančiame viename iš sodų namelių auginamas didelis kiekis kanapių.

Operatyviniai pareigūnai sodo namelyje įrengė vaizdo ir garso įrašymo aparatūrą bei stebėjo procesą.

N. ir M. Vaidelių tėvui priklausančiame sodo namelio mansardoje buvo visa reikalinga įranga kanapėms auginti – patalpoje buvo įrengti ventiliatoriai, šildymo įranga, specialus apšvietimas. Šildomame namo rūsyje buvo rastos sudžiovintos kanapės.

Gegužės 11 dieną broliai buvo sulaikyti besidarbuojantys tame pačiame namelyje. Iš viso namelyje bei brolių namuose rasta beveik 8 kg kanapių ir jų dalių.

N. ir M. Vaideliai neneigia, kad augino kanapes, tačiau kategoriškai neigia, kad ketino jas platinti. Pasak brolių, jie norėjo padėti savo onkologine liga sergančiam tėvui. Esą broliai girdėjo, kad kanapių aliejus padeda gydyti vėžį.

Teisme liudijęs operatyvinis pareigūnas buvo įsitikinęs, kad tokiu būdu broliai tik dangsto savo tikrąjį tikslą – platinti kanapes. Tačiau pareigūnams nepavyko užfiksuoti, kad broliai būtų kalbėję apie kanapių realizaciją. Esą garso įrašų kokybė yra labai prasta, dėl patalpoje veikusių ventiliatorių.

Į kitą teismo posėdį planuojama pakviesti mediką bei išklausyti jo poziciją, apie gydymo kanapių aliejumi būdą. Vaideliai teigė, kad internete susirado patikimos informacijos, esą kanapių aliejus itin efektyviai naikina vėžines ląsteles.