Kaip teigiama Vilniaus apygardos prokuratūros pranešime spaudai, kaltinimai pareikšti vienos modelių agentūros darbuotojoms, kurios nuo 2002 metų rudenio iki 2004 metų rudens pabaigos išvežė į Jungtinius Arabų Emiratus šeichui daugiau kaip 50 merginų, kurių svajonėse buvo modelio darbas.

Ikiteisminio tyrimo metu, kuris buvo pradėtas 2005 metais, buvo nustatyta 15 epizodų, kaip per Amsterdamą (Olandija) į Jungtinius Arabų Emyratus (Dubajų) buvo vežamos merginos, iš kurių dauguma turėjo tik 16 – 17 metų, tai yra nepilnametės, už kiekvieną jų prekyba žmonėmis organizatorės įsidėdavo į kišenę nuo 1000 iki 1500 JAV dolerių.

Kaltinimai buvo pareikšti trims vienos modelių agentūros darbuotojoms: R. M. (g.1985 m.), R. R. (g.1984 m.) ir R. P. (g.1984 m.)., kurios per savo agentūrą verbuodavo ir organizuodavo merginų grupes, turėdamos tikslą gauti turtinės naudos iš prostitucijos. Vienoje grupėje būdavo gabenamos 5-7 merginos. Joms žadėdavo modelio darbą ir gerą atlygį. Atvykusias pasitikdavo šeicho sekretorius, kuris paimdavo iš atvykusių „modelių“ pasus bei patikrindavo jų sveikatą (atlikdavo kraujo tyrimus).

Kaltinamajame akte rašoma, jog prekyba žmonėmis organizatorės iš anksto šeichui per internetinį paštą išsiųsdavo ir pasiūlydavo „modelių“ nuotraukas, perduodavo jų asmens duomenis, atrinkinėjo pačias merginas, kurioms šeichas apmokėdavo bilietus į Jungtinių Arabų Emyratus.

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Remigijaus Matevičiaus, tyrimas buvo pradėtas pareiškiant įtarimus dėl prekybos žmonėmis. Yra surinkta įrodymų, (apklausta daugiau kaip 50 liudininkų), jog organizatorės R. M., R. R. ir R. P. darė nusikalstamas veikas. Baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu sudaro 6 tomai. Tyrimas iš esmės yra išskirtas iš kitų nusikaltimų, kurias vykdė ši modelių agentūra. Nusikalstamos gijos - prekyba žmonėmis - jau veda į Latviją, Italiją, Jungtines Karalystes (Anglija) ir į kitas šalis.

Modelių agentūros darbuotoja – pagrindinė šios nusikalstamos veikos organizatorė R. M. nuo teisėsaugos pareigūnų slapstėsi daugiau kaip pusantrų metų Turkijoje, JAE, Ukrainoje, Graikijoje, Italijoje, Jungtinėje Karalystėje (Anglijoje).

Buvo kreiptasi į Europolą dėl Europos arešto orderio išdavimo įtariamajai R. M. Praėjusiųjų metų rugpjūčio mėnesį ji buvo sulaikyta Jungtinėje Karalystėje (Anglija) ir pargabenta į Lietuvą. Teismas modelių agentūros darbuotojai R. M. skyrė kardomąją priemonę - suėmimą. Kitoms kaltinamosioms R. R. ir R. P., padėjusioms šį nusikaltimą išaiškinti, prokuroras skyrė kardomąją priemonę - rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikys Vilniaus apygardos prokurorai.