Pareigūnai nustatė, kad L. Vilkaitė pastojo 2016 metų sausio pradžioje. Toliau L. Vilkaitė, žinodama, kad yra nėščia ir turėdama tikslą atsikratyti kūdikiu, nuo artimųjų ir aplinkinių slėpė nėštumą. Ji rengėsi laisvais drabužiais, dėl nėštumo į medikus nesikreipė. Nėštumo laikotarpiu, 2016 m. rugpjūčio mėn. lankėsi pas gydytojus, tačiau medikų apie savo nėštumą ne tik neinformavo, bet ir slėpė.

2016 metų rugsėjo mėn., tiksliau nenustatytu laiku, savo namų, esančių Kauno r., kambaryje, turėdama tikslą nužudyti savo naujagimį, slėpdama nuo aplinkinių, lovoje pagimdė moteriškos lyties naujagimę. L. Vilkaitė ką tik gimusią dukrytę visą užklojo antklode, dėl ko naujagimė mirė.

Teismo posėdžio metu, kaltinamosios gynėja teismo paprašė uždaro teismo posėdžio, tačiau teismas šį prašymą atmetė.

Teisme L. Vilkaitė kaltę pripažino dalinai, parodymus duoti sutiko, tačiau tik po liudytojų apklausų. Kadangi liudytojai į šį posėdį nebuvo kviesti, teismo posėdis buvo atidėtas. Kitas teismo posėdis numatomas spalio mėn.

Pasak prokuroro Andriaus Kiuršino, ikiteisminio tyrimo metu kaltinamoji savo kaltę pripažino pilnai. Kadangi teismo posėdžio metu L. Vilkaitė kaltę pripažino tik iš dalies, prokuroras nenorėjo plačiau komentuoti nužudymo motyvų ar kitų aplinkybių. Be to, prokuroro teigimu, tyrimo metu nustatyta, kad naujagimė užduso. Tyčinių smurtinių veiksmų (smaugimo, mušimo) nenustatyta. Kūdikis mirė nuo oro trūkumo.

A. Kiuršinas tik patvirtino, kad moteriai buvo atlikta stacionari psichiatrinė ekspertizė. Nustatyta, kad moteris suprato ir suvokė savo veiksmus, todėl ji gali stoti prieš teismą.

Įdomi aplinkybė yra tai, kad mįslingomis aplinkybėmis žuvo ir dar vienas jos vaikas. 2014 metais L. Vilkaitės namuose šaldytuve rastas uždusęs vyriausias moters sūnus. Berniukui tuo metu buvo penkeri.

Tą kartą ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas nenustačius nusikaltimo požymių. Konstatuota, kad įvyko nelaimingas atsitikimas.

Pasak prokuroro, L. Vilkaitė turi dar du vaikus, kurie ikiteisminio tyrimo pradžioje iš jos buvo paimti. Jais turėtų rūpintis Vaiko teisių apsaugos tarnyba.