Jei bus įrodyta 26 metų S. Dovydovos kaltė už šį itin sunkų nusikaltimą jai gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Trečiadienį bylos nagrinėjimas buvo atidėtas, nes neatvyko kaltinamosios advokatas.

Gyveno tame pačiame name, bet apie kūdikį nežinojo
 
Bylos duomenimis, 2011 metų vasarį S. Dovydova ant klozeto pagimdė gyvą, vyriškos lyties, pilnai išnešiotą naujagimį.
 
Teigiama, kad dar iki gimdymo S. Dovydova buvo suplanavusi atsikratyti nelaukiamu mažyliu. Berniukui gimus jis įkrito į klozetą, o galvutė paniro po jame buvusiu vandeniu. Alytiškė nutraukė virkštelę ir ką tik gimusį savo sūnelį paliko numirti. Tai yra tyčia nužudė bejėgiškos būklės savo šeimos narį – sūnų.

Berniuko kūnelį šalia namo konteineryje rado S. Dovydovos sugyventinio Marijaus Marcinkevičiaus mama Marytė Marcinkevičienė.

Moteris teisme pasakojo, kad jai buvo sunku pajudinti ir į gatvę išvežti konteinerį, todėl ji nusprendė nukrauti kelis perpildyto konteinerio šiukšlių maišus. Tai padarius pasklido dvokas, o moteris išvydo iš maišelio kyšančią kūdikių kojytę.

Moteris iškart nuėjo pas savo sūnų ir S. Dovydovą. Esą mergina pasakė, kad kūdikis – ne jos. Vėliau M. Marcinkevičienė iškvietė policiją.

Beje, kaip vėliau paaiškėjo, nors S. Davydova ir M. Marcinkevičienė gyveno ta pačio namo skirtinguose kambariuose bei kasdien matydavosi, M. Marcinkevičienė buvo kone vienintelė, kuri teigė tvirtai nežinojusi apie netrukus pasaulį išvysiantį savo sūnaus vaiką.

Vaiko tėvas 27 metų M. Marcinkevičius pasinaudojo savo teisė ir atsisakė duoti parodymus. Vyras kartu su S. Dovydova jau augina šešerių metų dukrą.

Būtent dėl šios priežasties trečiadienį S. Dovydova paprašė teismo bylą nagrinėti uždaruose posėdžiuose. Moteris sunkiai per ašaras rinkdama žodžius teigė, kad „dėl žiniasklaidoje pasirodančios informacijos jos dukra sulaukia įvairių replikų“. Naujoji teisėjų kolegija šį prašymą patenkino – byla bus nagrinėjama uždaruose posėdžiuose. DELFI primena, kad bylai pasiekus teismą nuspręsta nusikaltimą narplioti atviruose posėdžiuose. Šį kartą priimtas priešingas sprendimas.

Mažylis spėjo įkvėpti oro

Daugiausiai klausimų anksčiau vykusiuose teismo posėdžiuose sulaukė ekspertas Leonas Urbonavičius, kuris tyrė kūdikio lavoną.

Konstatuota, kad ką tik gimęs berniukas mirė uždusęs. Tačiau kokiomis aplinkybėmis – nėra aišku, o tai bene svarbiausia bylos detalė.

S. Dovydova duodama parodymus ikiteisminiame tyrime aiškino, kad pagimdė berniuką ir šis įkrito į klozetą.

Tačiau ekspertai konstatavo, kad prieš mirtį berniukas dar spėjo įkvėpti oro.

Taip pat neatmetama, kad berniukas galėjo būti tyčia panardintas į vandenį ar įdėtas į maišelį ir uždusintas. Tačiau ekspertai ant naujagimio kūnelio jokių smurtų žymių nepastebėjo.

Kita vertus kyla klausimas, kodėl mergina nėštumu periodu nesilankė pas gydytojus ir kodėl nevyko gimdyti į ligoninę.

Sunki vaikystė

Kaip teisme pasakojo S. Dovydovos ir M. Marcinkevičiaus giminės, merginos vaikystė nebuvo pati lengviausia.

S. Dovydovos tėvai išsiskyrė, o mergina kartu su jaunesniais broliu ir sese liko gyventi su mama.

Šeima vertėsi sunkiai, todėl S. Dovydovos mama nusprendė vykti dirbti į Angliją. Tuomet S. Dovydovai teko rūpintis broliu ir sese. Vėliau ir pati S. Dovydova bandė nesėkmingai įsitvirtinti Anglijoje.