Visa tai įvyko birželio 30-osios naktį Alksnynės kelio poste, ten budėję pareigūnai atkreipė dėmesį į prabangų automobilį "Porsche Cayenne", kurio vairuotojas nuolat spaudė garsinį signalą ir mirgino žibintus.

Įtarus, kad prie vairo sėdintis E. Butrimas gali būti neblaivus, Neringos policijos patrulis Arūnas Pielikis tai patikrinti, tačiau vairuotojas siekė to išvengti pasiūlęs pareigūnui 200 litų, o vėliau į kišenę norėjo įdėti automobilio techninės apžiūros pažymėjimą su 600 litų. Apie tai A. Pielikis informavo kolegas, po tyrimo E, Butrimui iškelta baudžiamoji byla dėl bandymo papirkti pareigūną.

Teisme savo kaltę "Draugystės" viešbučio direktorius neigė, pareigūno liudijimus vadino išsigalvojimu ir gynėsi, jog pinigai techninės apžiūros dokumentuose atsidūrė atsitiktinai. Vis dėlto E. Butrimas pripažintas kaltu, jam už kyšio siūlymą skirta 13 tūkst. litų bauda.

Skelbiant nuosprendį kaltinamasis nedalyvavo. Jo advokatas teigė nežinąs, ar klientas nuosprendį apskųs, tačiau sakė, jog E. Butrimo vietoje taip padarytų.

"Negalima žmogaus nuteisti remiantis tokiais įrodymais, kokie buvo šioje byloje", - sakė gynėjas.

Anksčiau tas pats teismas už vairavimą išgėrus ir be vairuotojo pažymėjimo E. Butrimui skyrė 4,6 tūkst. litų baudą.