Klaipėdos miesto apylinkės teismas praneša, kad Ernestas Butrimas pranešė, kad rugsėjo 17 d. teismo suplanuotame posėdyje dalyvauti negalės, nes bus išvykęs į užsienį.

Prašymą perskirti teismo posėdį į kitą dieną jis motyvavo tuo, kad 2013 m. birželio 3 d. jau buvo nusipirkęs kelionės bilietus. Šių bilietų kopijos buvo atsiųstos teismui kartu su prašymu.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas, atsižvelgęs, kad kelionės bilietai nupirkti anksčiau nei buvo priimta rugsėjo 6 d. nutartis, kuria buvo paskirta posėdžio data (2013-09-17), patenkino šį prašymą ir perskyrė posėdį dėl E. Butrimo išvykimo į užsienį.
Tačiau po atostogų sugrįžusio E. Butrimo jau lauks dvi bylos - baudžiamoji byla dėl bandymo papirkti pareigūnus jau teisme ir numatyta ją nagrinėti rugsėjo 26 d.

Kitą rytą, rugsėjo 27 d. planuojama atverti ir administracinę bylą. Pagal įstatymus, administracinė byla gali būti nagrinėjama ir E. Butrimui nedalyvaujant. Kol kas teismas nori išklausyti jo paaiškinimų, tad nagrinėti bylos už akių neskuba.

K. Brazauskienės sūnus įkliuvo paskutinę birželio mėnesio naktį Neringoje, Alksnynės kontrolės poste. Į save jis atkreipė dėmesį, kai ėmė signalizuoti stovėdamas automobilių eilėje.

Bylos duomenimis, Policijos pareigūnai užfiksavo, kad birželio 30-ąją apie 1 val. 30 min. Neringoje, Alksnynės kontrolės poste, 1971 m. gimęs E. Butrimas iš pradžių vengė tikrintis alkoholio matuokliu.

Teismui perduotoje administracinėje byloje nurodyta, kad siekdamas išvengti administracinės atsakomybės ir nenorėdamas tikrintis girtumo, Neringos policijos pareigūnui žodžiu siūlė 600 litų kyšį.

Visgi vėliau pareigūnams pavyko įkalbėti „Porshe“ vairavusį E. Butrimą pūsti į alkoholio matuoklį. Jam nustatytas 1,46 prom. girtumas.

Įkaušusio vairuotojo „Porshe“ automobilis buvo uždarytas į policijos saugojimo aikštelę. Liepos 1 d. jo pasiimti E. Butrimas atvyko su mama K. Brazauskiene. Ji asmeniškai automobilį išvairavo iš saugojimo aikštelės.