Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėjas Valdas Bugelevičius trečiadienį išnagrinėjo buvusiam krepšinio klubo direktoriui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą. Pažeidimo protokolas J. Vainauskui buvo surašytas dėl avarijos, kurios metu buvo apgadinti du automobiliai, ir atsisakymo pasitikrinti neblaivumą ar apsvaigimą.

Už padarytą pažeidimą teismas J. Vainauskui skyrė švelniausią įstatyme numatytą nuobaudą - nurodė sumokėti 2 tūkst. Lt baudą bei uždraudė 2 metus sėstis prie vairo.

Skirdamas nuobaudą teismas atsižvelgė į pažeidėjo nuoširdų prisipažinimą, gailestį, be to, pabrėžė, kad jis neturi galiojančių nuobaudų už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

Nemalonumų J. Vainauskas sulaukė po avarijos gruodžio 20-osios vakarą, kai 19.52 val. Vilniuje, Geležinio Vilko ir Ukmergės g. sankryžoje jo vairuojamas automobilis „Škoda Roomster“ atsitrenkė į sustojusį „BMW-525”.

Avarijos metu buvo apgadinti abu automobiliai, tačiau žmonės nenukentėjo. Policijos pareigūnus iškvietęs „BMW-525” vairuotojas nurodė, kad avarijos kaltininkas ilgą laiką negalėjo rasti savo dokumentų, be to, „buvo aiškiai susinervinęs“.

Atvykusiems policijos pareigūnams kilo įtarimas, kad J. Vainauskas gali būti neblaivus, todėl jam pasiūlė pasitikrinti neblaivumą ar apsvaigimą. Kadangi vairuotojas atsisakė, jis buvo nušalintas nuo vairavimo, automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę, o J. Vainauskas – pristatytas į policiją.

Į teismą be advokato atvykęs J. Vainauskas teigė, kad nesiruošia neigti savo kaltės ir jaučia pareigą išsakyti savo poziciją. „Kadangi padariau pažeidimą, mažiausiai ką galiu padaryti, – ateiti į teismą ir prisipažinti“, – dėl savo elgesio apgailestavo vyras.

Policijos pareigūnų ir nukentėjusiųjų teisme viešai atsiprašęs buvęs krepšinio klubo direktorius teigė, kad administracinio teisės pažeidimų protokole surašyti teiginiai yra teisingi.

„Pripažįstu, buvau išgėręs“, – sakė J. Vainauskas. Teisėjo paklaustas, kodėl atsisakė pasitikrinti neblaivumą, jis teigė, kad buvo labai išsigandęs.

„Dėl išgąsčio, nesiorientavau situacijoje, mano elgesys buvo neadekvatus“, –sakė jis.

Buvęs krepšinio klubo vadovas taip pat tikino, kad „išgėręs buvo nedaug“, o neblaivumo policijoje nesitikrino, nes nematė tam reikalo. „Neprašiau atlikti kraujo tyrimo, nes tai būtų tuščias reikalas“, – teigė J. Vainauskas.

„Pripažįstu, kad mano elgesys nebuvo nuoseklus, turiu susitaikyti su tuo, ką numato įstatymas“, – tvirtino jis.