Po atrakcionų – pykinimas

Daugiausiai darbo medikai turėjo naktį iš penktadienio į šeštadienį. Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausioji slaugos administratorė Nijolė Dambrauskienė pasakojo, kad didžioji dalis nukentėjusiųjų skundėsi traumomis po muštynių ir buvo neblaivūs. Medikai padėjo asmeniui, kurio pasisupus atrakcionais nesiliovė pykinti.

Peiliu sužalojo krūtinę

Klaipėdos policijos Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Igoris Ivanovas tvirtino, jog dviejų parų Jūros šventės nusikaltimų statistika neišgąsdino.

„Situacija normali. Matyt žmonės keičiasi. Darbą suaktyvinome ir mes. Patruliuoti gatvėse išėjo visi komisariato pareigūnai“, – sakė I.Ivanovas.

Pasak jo, šventėje žiaurių masinių muštynių buvo išvengta, tačiau susistumdymų netrūko. Penktadienį policija gavo 11 pranešimų, kad žmonės nukentėjo mieste, du iš jų renginių metu. Šeštadienį apie muštynių aukas sulaukta 6 pranešimų.

Penktadienį anksti rytą Laukininkų gatvėje esančiame naktiniame klube nepažįstamas vyras sužalojo 30-metį Vaidaugų gatvės gyventoją. Dėl šio įvykio pareigūnai sulaikė 35-erių metų Šilutės rajono gyventoją. Nukentėjusysis dėl sužalojimų į medikus nesikreipė.

Tą pačią dieną po pietų geležinkelio stoties teritorijoje nepažįstamas vyras sumušė 55 metų Kretingos gatvės gyventoją ir iš jo atėmė telefoną.Dar vieną vaikiną prie pastato, kuriame įsikūręs „Hansabankas“, peiliu į krūtinę sužalojo iš matymo pažįstami asmenys. Vaikinas pats išsikvietė policijos pareigūnus. Nukentėjusysis nuvežtas į ligoninę. Jo gyvybei pavojus negresia.

Penktadienį paryčiais muštynės kilo ir Naujojo Sodo gatvėje. Vieni kitiems į atlapus kibo grupė jaunuolių. Išvydę policijos pareigūnus smurtavę asmenys spruko. Jie įsėdo į netoli paliktus automobilius ir nuvažiavo. Nukentėjusieji liko gulėti ant žemės.

Kruvinas – po parduotuvę

Po pirmosios šventinės nakties sužalotas kruvinas vyras šiurpino vieno prekybos centro pirkėjus ir darbuotojus. Iki pusės nuogas vaikinas sutvarstyta ranka svirduliuodamas su alkoholio kokteiliu rankoje, prašė kuo greičiau aptarnauti. „Bijau, kad galiu pridergti parduotuvę“, – pareiškė jis.

Šeštadienio naktį Tilžės gatvėje grupė paauglių iki sąmonės netekimo sumušė 43 metų Ąžuolų gatvės gyventoją bei 48 metų jo brolį. Užpuolikai iš klaipėdiečių pagrobė telefonus ir rankinę. Vienam iš nukentėjusiųjų medikai diagnozavo rankos lūžį. Pasibaigus šventiniams renginiams sumaišties netrūko prie visą parą dirbančių alkoholinių gėrimų parduotuvių. Prie jų susidarė ilgiausios eilės „ištroškusiųjų“. Aplinkiniai gyventojai tvirtino, jog triukšmas netilo iki paryčių.

Veikė kišenvagiai

Iš viso policija penktadienį užregistravo 230 iškvietimų, šeštadienį kiek daugiau – 250. Pasak I.Ivanovo, įprastai per parą sulaukiamų pranešimų vidurkis – 150. Daugiausiai iškvietimų policijos pareigūnai sulaukė po vidurnakčio, kai baigdavosi Jūros šventės renginiai.

„Nors buvo daug žmonių, koncertuose didelių problemų nekilo. Ten rinkosi solidesnė publika. Rūpesčiai prasidėdavo po renginių, kai visa žmonių masė grįždavo į miestą. Visi toliau norėjo švęsti, linksmintis grįžę namo arba ilgiau dirbančiose kavinėse“, – pasakojo I.Ivanovas.

Per dvi paras 36 asmenys nubausti už alkoholio vartojimą ir girto pasirodymą viešoje vietoje, 14 iš jų – nepilnamečiai. Daugiausia paaugliai girtavo naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Per dvi paras uostamiestyje pradėtas 21 ikiteisminis tyrimas. Iš jų trys – dėl kišenvagysčių Jūros šventės renginių metu.

Užvakar Danės skverelyje savo piniginių pasigedo vilnietė ir Smiltelės gatvės gyventoja. Pastarajai kažkas supjaustė rankinę ir ją ištuštino.

Sužalotas keturiolikmetis

Eismo sąlygos Jūros šventės metu buvo sudėtingos. Į uostamiestį suplūdę asmenys iš visos Lietuvos suko į pajūrį. Spūstys susidarė prie stovėjimo aikštelių. Po pietų nusidriekė iš pliažo grįžtančių automobilių eilės.

Tai sukėlė vairuotojų pyktį. Daliai automobilių užkaito varikliai. Atsirado ir tokių gudruolių, kurie bandė aplenkti eiles, važiuodami prieš eismą. Tai vos nesibaigė nelaime.

Nepatogumų kilo ir mieste. Žmonės skundėsi, jog po vidurnakčio buvo išjungti sankryžų šviesoforai. Pėstieji pyko, kad jų nepraleidžia mašinų vairuotojai, o važiuotieji, kad pastarieji puola po ratais.

Per dvi paras policija sulaikė 5 neblaivius vairuotojus, užfiksuoti 6 eismo įvykiai. Dviejose jų nukentėjo žmonės. Penktadienį po pietų Taikos prospekto ir Smiltelės gatvės sankryžoje automobilis „VW Vento“ partrenkė degant raudonam šviesoforo signalui dviračiu važiavusį keturiolikmetį. Paauglys gydomas Vaikų ligoninėje. Jam sumušta koja ir ranka. Eismo įvykio metu vairuotojas buvo blaivus.

Nutraukė varpelius

Per šventę mieste neišvengta ir nuostolių. Penktadienį pastebėta, kad nulaužtas M.Mažvydo alėją puošiančios „Obuolio“ skulptūros lapelis.

Šventės dalyviai nutraukė ir ant Biržos tilto stovėjusios konstrukcijos varpelius.

Tačiau jie greitai vėl buvo pritvirtinti.