Tai V. Capukas ketvirtadienį prisipažino atvežtas į Vilniaus miesto apylinkės teismą, kuriame buvo nagrinėjama dar viena jam, jau 14-oji iškelta baudžiamoji byla dėl vagystės.

Šiuo metu dėl vagystės iš politiko J. Sabatausko buto suimtas V. Capukas teisme prieš posėdį savo advokatei ir prokurorei piktinosi, kad iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo (TIK) siunčia laiškus motinai, tačiau ši jų negauna. Paklaustas, ką jis rašo savo laiškuose, policijai gerai žinomas vagišius prisipažino, jog motinos prašo policininkams neišduoti, kur jis paslėpė auksą.

„Ir po to jie važiuoja daryti kratas, verčia namus“, – piktinosi V. Capukas. Tiesa, jis neigė, kad iš parlamentaro pavogė brangenybes ir tikino, kad tokiu savo elgesiu nori tik paerzinti pareigūnus – esą J. Sabatauskas savo pareiškime nurodė daugiau daiktų, nei iš tikrųjų buvo pavogta. „Tegul dirba, o kas man?“ – sakė jis.

Paklaustas, kodėl ėjo į Seimo viešbutį, kuriame prieš 3 m. buvo apvogęs ir Seimo narį Algimantą Salamakiną, vyras neslėpė, jog parlamentarų viešbutis – puiki vieta.

„O kodėl man neiti į tą Seimo viešbutį – ten su manimi sveikinasi, – nė kiek nesikuklindamas pasakojo V. Capukas. – Mane įleido, viena moteris sakė „laba diena“, kita – tą patį, aš irgi pasisveikinau... Ėjau, nes žinojau, kad ten visada galima rasti pinigų“.

Tiesa, V. Capukas tikina, kad nė kiek nesididžiuoja savo elgesiu ir tikino, jog norėtų pradėti naują gyvenimą.

„Stengsiuosi pasikeisti, net mama man davė paskutinį šansą, – teisme sakė jis. – Noriu turėti vaikų, žmoną, namą, ir tai supratau tik dabar, kai man suėjo 32 metai“.

V. Capukas ketvirtadienį į teismą buvo atvežtas dėl praėjusių metų rugsėjo 8-ąją sostinės šv. Mykolo g. įvykdytos vagystės – patekęs į vieno gyvenamojo namo laiptinę vyras pavogė laiptinėje prirakintą vilniečio Mindaugo Jonučio dviratį.

Šis dviratis jo savininkui buvo labai vertingas – nors jo kaina tesiekė 600 Lt, tačiau jis yra priskiriamas antikvarinėms vertybėms. JAV pagamintą transporto priemonę M. Jonutis pirko Rietavo sendaikčių turguje.

Pareigūnams M. Jonutis nurodė, kad pasigedęs dviračio nuėjo į šalia namų esantį viešbutį ir paprašė peržiūrėti vaizdo kamera užfiksuotus įrašus – iš jų buvo nustatytas dviratį pavogęs vyras. Jį nukentėjusysis netyčia sutiko po maždaug trijų savaičių – įkalčių prispaustas V. Capukas pripažino savo kaltę ir M. Jonučiui grąžino dviratį.

„Ėjau gatve prie šv. Onos bažnyčios, iš vieno namo laiptinės išėjo žmogus, o aš užėjau, tiesiog iš smalsumo – nebuvo taip, kad ėjau tiksliai vogti, – teisme pasakojo V. Capukas. – Tada tiesiog vaikščiojau, pamačiau dviratį, jis buvo prirakintas prie turėklų, jį pasiėmiau ir išvažiavau. Vėliau jį pastačiau, kad mama ir patėvis nepamatytų ir nekiltų klausimų, o po to mane sulaikė savininkas.

Jis man sakė, jog mes kažkur matėmės ir prisiminė, kad pavogiau jo dviratį. Sakiau, kad ne, bet kai prirėmė prie sienos, jog yra filmuota medžiaga, nebuvo tikslo meluoti, grąžinau dviratį“.

V. Capukas tikino, kad buvo priverstas vogti, nes neturėjo darbo.

„Mano šeima nėra turtinga, mamai reikia daryti operaciją, o daktarai vis prašo pinigų, jai reikėjo brangių vaistų, ji kenčia nuo skausmo, bet jie tik vandens suleidžia“, – aiškino kaltinamasis.

Jis tikino, kad dėl nusikaltimo labai gailisi, o nusikaltimus esą daro tik todėl, kad yra priklausomas nuo heroino.

Baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė Valentina Strokinienė kaltinamąjį pasiūlė nuteisti 10 mėnesių laisvės atėmimo. Teisėja Sonata Raupėnaitė-Lekerauskienė nuosprendį žada paskelbti vasario 26-ąją, tai jau bus 14-asis apkaltinamasis nuosprendis. Be to, V. Capuko laukia dar ir procesas dėl vagystės iš J. Sabatausko buto.