Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnams atliekant kratą Jonavos rajono gyventojo (gim. 1960 m.) namuose rasta ir paimta galimai
narkotinė medžiaga heroinas, taip pat kratos metu rasta ir paimta 12 vnt. šovinių. Šiam vyrui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas
platinti bei dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis. Už neteisėta disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Kitiems dviem vyrams (gim. 1972 m. ir 1984 m.) įtarimai pareikšti dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti bei paskirtos kardomosios priemonės rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Penktadienį, rugpjūčio 7 d., Jonavos rajono gyventojui (gim. 1960 m.), galimai platinusiam narkotines medžiagas, paskirta kardomoji priemonė suėmimas.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorai.