Šeštadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos Malkų pasienio kontrolės punkte pasieniečiai, įvertinę rizikos faktorius, patikrino keltu iš Švedijos atplukdytą automobilį „Toyota Corolla Verso“ lietuviškais numeriais.

Kaip vėliau paaiškėjo, automobilį vairavo 30-metis Jonavos gyventojas.

Transporto priemonės ir dokumentų patikrinimo metu vyriškis VSAT pareigūnams pateikė lietuvišką civilinės atsakomybės draudimo liudijimą, techninės apžiūros kortelę ir lietuvišką mašinos registracijos liudijimą.

Šie dokumentai pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų, kad gali būti suklastoti. Netrukus paaiškėjo, kad taip ir yra. Be to, pasieniečiai nustatė, kad ir valstybiniai automobilio numerio ženklai yra netikri – tai visiška klastotė.

Uosto užkardos pareigūnai, patikrinę faktinius transporto priemonės duomenis savo informacijos bazėse, netruko išsiaiškinti, kad dieną prieš, t. y. penktadienį, Danijoje buvo paskelbta šios „Toyota Corolla Verso“ paieška. Priežastis – automobilis buvo pavogtas.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo bei dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Jonaviškį po apklausos pasieniečiai paleido. Automobilis saugomas VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje.

Įtariama,  vogtas „Toyota Corolla Verso“