Policija praneša, kad trečiadienį 12.58 val. Elektrėnų savivaldybėje, Kietaviškių seniūnijoje patruliavę pareigūnai sustabdė automobilį „Audi A6“ už nustatyto daugiau kaip 50 km/val. greičio viršijimą.

Vilnietis vairuotojas (gimęs 1975 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už administracinį nusižengimą dėl greičio viršijimo, tarnybiniame automobilyje davė 60 eurų kyšį vyriausiajam patruliui.

Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir paskirta 225 eurų bauda su specialiosios teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 1 mėnesiui, taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Vasario 9 d. apie 10 val. 28 min. Vievio seniūnijoje patruliai sustabdė automobilį „Audi A4“, vairuojamą Vilniaus rajono gyventojo (gimusio 1949 m.) už kelio ženklo „Stop“, pastatyto prieš geležinkelio pervažą, reikalavimo nesilaikymą.

Vyras, supratęs, kad pažeidė Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimus, primygtinai prašė pareigūnų jo pasigailėti, nerašyti administracinio nusižengimo protokolo ir, kad už padarytą pažeidimą jis su pareigūnais gali atsiskaityti vietoje.

67 metų vyras buvo įspėtas dėl baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, tačiau, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už šį administracinį nusižengimą, davė 100 eurų kyšį Elektrėnų PK pareigūnui.

radėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo, o už administracinį nusižengimą jam skirta 90 eurų bauda su specialios teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 2 mėnesiams.