„Tuo metu ryte, turint omenyje, kokios jos buvo pavargusios, ėmiau nerimauti, kokios būsenos jos bus, kai mes jas rasime, – pasakė Mike’as McClainas, vienas iš dviejų gelbėtojų, kurie rado mergaites. – Tačiau jos tikros šaunuolės.“

Seserys Liepa (10 m.) ir Ieva Bračiulytės (7 m.), kurios pasimetė nuo tėčio per žygį Tarbelo taku, liko vietoje ir laukė gelbėtojų. Mike’as McClainas pasakė, kad per 14 darbo gelbėtoju metų tokių atvejų pasitaikydavo nedažnai. Būtent toks mergaičių elgesys padėjo gelbėtojams jas rasti.

Nors ir keista, tačiau dažnai žmones tenka gaudyti miškuose, pasakė 44 m. „Volcano“ gelbėtojų komandos savanoris.

Iš pradžių gelbėtojai nežinojo, kur ieškoti Liepos ir Ievos. Kalbos barjeras trukdė jiems išsiaiškinti, kur mergaitės pasimetė, nes jų tėtis emigrantas iš Lietuvos Gintaras Jonas Bračiulis sunkiai kalbėjo angliškai.

Tačiau paieškos metu gelbėtojai atspėjo mergaičių maršrutą: jie ėjo palei upelį, vingiuojantį link tarpeklio. Ten jie ir rado Liepą ir Ievą.

Mike’o McClaino ir kitų 50 gelbėtojų pastangomis sesutės buvo grąžintos šeimai. Laiške leidiniui „The Columbian“ mergaičių mama Gražina Bračiulienė parašė, kad laiminga pabaiga buvo įmanoma tik dėl greito gelbėtojų reagavimo.