Tačiau Falconas Heene'as galiausiai buvo rastas besislapstantis dėžėje savo šeimos garažo palėpėje, praėjus kelioms valandoms po to, kai keistas sidabrinis balionas subliūško ir lėtai nusileido dirbamame lauke, sakė Larimerio apygardos šerifas Jamesas Alderdenas.

"Akivaizdu, jog jis visą laiką ten buvo ir slėpėsi dėžėje, kartotinėje dėžėje, palėpėje virš garažo", - J.Alderdenas pasakojo žurnalistams po ilgų ir nervingų baliono gaudynių.

Falcono vyresnysis brolis papasakojo matęs, kaip jis įlipo į "kabiną" balione, kurį pagamino berniukų tėvas - mokslininkas entuziastas. Šis į "skraidančią lėkštę" panašus orlaivis vėliau pakilo ir išskrido iš šeimos namų Fort Kolinse (Koloradas).

JAV kabelinės naujienų televizijos nutraukė reportažus apie susitikimą su prezidentu Baracku Obama vieno miesto rotušėje ir dvi valandas tiesiogiai transliavo nedidelio baliono, pagaminto iš sidabrinės spalvos plastikinės plėvelės, gaudynes. Orlaivis nuskriejo 80 kilometrų į rytus virš Kolorado, o jį lydėjo JAV Nacionalinės gvardijos sraigtasparniai.

Pareigūnai svarstė įvairias galimybes, kaip saugiai nutupdyti balioną, o kai buvo nustatyta, jog berniuko viduje nėra, pradėjo jo ieškoti visoje valstijoje.

Kalbėdamas prie namų susirinkusiems žurnalistams, tėvas Richardas Heene'as pasakojo, jog jo vyresnis sūnus stebėjo ir nufilmavo, kaip Falconas įlipo į apskritą kamerą baliono apačioje.

"Šis mažius nusprendė įlipti į prietaisų skyrių, - R.Heene'as kalbėjo apie Falconą, kuris per šį interviu glaudėsi prie tėvo. - Buvo aišku, kad jis įlipo vidun, tačiau nežinojome, kad vėliau jis išlipo. Jis sakė, kad slėpėsi palėpėje".

Žurnalistų paklaustas, ar jam bus nurodyta apmokėti šios didelės paieškos ir gelbėjimo operacijos išlaidas,kilus pasipiktinimui dėl šio incidento, tėvas atsakė: "Žinoma, tikiuosi, kad ne".

R.Heene'as aiškino, kad jo sukurtas balionas buvo eksperimentinis orlaivis, kurį "žmonės gali išsitraukti iš garažo ir skraidinti virš gatvės 15-30 metrų aukštyje". Tėvas pridūrė, jog tik neseniai pradėjo bandymus su šiuo balionu.

Vyras atsisakė išsamiau paaiškinti, kaip orlaivis atitrūko.

R.Heene'as tepasakė: "Įvyko nesusipratimas. Neketinu nieko kaltinti. Jis turėjo būti pririštas, tačiau nebuvo".

Vietos pareigūnai, kurie apieškojo Heene'ų namus, tačiau nerado palėpėje pasislėpusio Falcono, sakė, jog jiems teko atmesti visas prielaidas, išskyrus tą, jog berniukas liko nuskriejusiame balione.

Televizijos ABC tinklalapyje nurodoma, kad Heene'ų šeima laisvalaikiu atlieka "mokslinius eksperimentus, taip pat ieško nežemiškų būtybių ir kuria duomenis renkančią skraidančią lėkštę, kurią būtų galima pasiųsti į audros centrą".