Avarija įvyko praėjusių metų spalio 9 dieną, Šilutėje. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų, siekusių išsamiai bei objektyviai ištirti eismo įvykio aplinkybes, duomenimis, vaikinas pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus.

Jis, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, įtariama, nepasirinko saugaus važiavimo greičio. „Mercedes Benz“ vairuotojas nesulėtino automobilio, nesustojo prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“, kad praleistų pėsčiųjų perėjoje iš dešinės pusės pagal jo važiavimo kryptį ėjusią pėsčiąją.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, avariją sukėlęs vaikinas teigė, jog buvo apakintas ryškios saulės šviesos, todėl nepastebėjo per perėją einančios moters. Avarijos metu vairuotojas buvo blaivus. Jis savo kaltę pripažįsta visiškai.

Baudžiamasis kodeksas už kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisyklių pažeidimą, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Byla perduota Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmams. Bus sprendžiamas avariją sukėlusio vairuotojo kaltės klausimas ir kokias baudžiamosios atsakomybės taikymo priemonės paskirti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)