Tokios aplinkybės paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teismui išnagrinėjus J. Vainauskui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – teisėja Nida Vigelienė trečiadienį paskelbė, kad buvęs krepšinio klubo vadovas dvejiems metams šešiems mėnesiams netenka teisės vairuoti transporto priemones bei privalės į valstybės biudžetą sumokėti 700 eurų baudą.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad neblaivus J. Vainauskas prie automobilio „Toyota Corolla“ vairo sėdo lapkričio 1 d. 14.10 val. Vilniuje, Sėlių g. Po beveik pusantros valandos vairuotoją patikrinę alkotesteriu pareigūnai nustatė 2,22 prom. girtumą. Be to, jis patruliams nepateikė vairuotojo pažymėjimo.

Į bylos nagrinėjimą J. Vainauskas neatvyko, tačiau jo advokatas teisėjai nurodė, kad pažeidėjas visiškai sutinka su policijos pareigūnų nustatytomis aplinkybėmis. „Jis supranta savo elgesio pasekmes ir labai gailisi dėl to, kas įvyko, – sakė advokatas. – Kadangi vairavo kieme, norėjo tik perstatyti automobilį ir nesirengė važiuoti į gatvę, buvo nepasiėmęs vairuotojo pažymėjimo.“

Apie tai, kad J. Vainauskas sėdo prie vairo būdamas neblaivus, policijai pranešė kebabinės, į kurią J. Vainauskas atvažiavo, klientai.

„Buvau kebabinėje, kai pamačiau, kad atvažiavo automobilis ir iš jo išlipo visiškai girtas vairuotojas“, – sakė Bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs pilietiškas vilnietis.

Jis pareigūnams apie girtą vairuotoją pranešė 14.10 val., o 14.47 val. kebabinę sauganti saugos bendrovė iš darbuotojų sulaukė kito skambučio – neblaivus klientas atsisako išeiti iš kebabinės. Tuo metu pareigūnai vairuotojo laukė lauke prie kebabinės – norėjo įsitikinti, kad jis tikrai sės prie automobilio vairo.

„Kai buvo gautas pranešimas, kad apsaugai reikalinga pagalba, užėjome į vidų, – vėliau savo tarnybiniuose pranešimuose nurodė policininkai. – Priėję prie kebabinės pamatėme griuvinėjantį vyrą, kuris buvo visiškai neblaivus, nesiorientavo aplinkoje, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas.“

Kaip J. Vainauskas atvyko prie kebabinės, buvo užfiksuota čia įrengtose vaizdo kamerose, o vaizdo įrašai kaip įrodymas buvo pridėti prie bylos.

Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjusi teisėja N. Vigelienė konstatavo, kad J. Vainausko kaltė įrodyta visiškai, o skirdama nuobaudą ji atsižvelgė į tai, kad pažeidėjas anksčiau baustas administracine tvarka, taip pat ir už tai, jog transporto priemonę vairavo neblaivus.

„Jo atsakomybę lengvina tai, kad pripažino padaręs teisės pažeidimus ir gailisi“, – pažymėjo teisėja, skyrusi sankcijoje numatytą vidurkio baudą.

Tai jau antras incidentas šiais metais, į kurį J. Vainauskas įsivėlė būdamas neblaivus – DELFI skelbė, kad teisme buvo nagrinėjama istorija dėl pažeidimo, kai buves krepšinio klubo vadovas po puotos bandė pasišalinti nesusimokėjęs iš sostinės prekybos centre „Ozas“ esančios picerijos.