Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Aurelijus Stanislovaitis antradienį paviešino gautas teismo medicinos ekspertizės išvadas, kuriose konstatuota, jog J. Šikšniūtė buvo pasmaugta.

Pirminė merginos mirties versija buvo sušalimas. „Tokių požymių taip pat nustatyta, tačiau galutinė mirties priežastis, atlikus papildomus histologinius tyrimus, yra pasmaugimas“, – teigė A. Stanislovaitis.

Nusikaltimo padarymu įtariamas Šilutės rajono gyventojas Valdas J. Jis suimtas trims mėnesiams. Jam pateikti įtarimai merginos išžaginimu ir nužudymu, slepiant seksualinio pobūdžio nusikaltimą.

Valdui J. valstybės paskirtas gynėjas advokatas Edvardas Staponkus vienoje laidoje aiškino, jog vaikinas pasakojo, kad mergina pati sutiko mylėtis.

Anot prokuroro, gynybos pateikta versija nepasitvirtino.

„Galiu teigti, kad seksualinio pobūdžio nusikaltimo versija pasitvirtino. Ir identifikuotas asmuo, kuris tai padarė, nes buvo atlikta DNR ekspertizė“, - teigė prokuroras.

Neseniai Valdą J. Klaipėdos areštinėje apžiūrėjo psichiatras ir psichologas, nes jam buvo paskirta ambulatorinė psichiatrinė ekspertizė.

„Tačiau įtariamasis vengė kontakto, nenorėjo atsakinėti į klausimus, todėl pradėjau procedūrą, kad jam būtų paskirta stacionari psichiatrinė ekspertizė Utenoje, specializuotoje įstaigoje“, - teigė A. Stanislovaitis.

Manoma, kad toks įtariamojo stebėjimas gali trukti mėnesį ar daugiau, todėl neprognozuojama, kada byla pasieks teismą.

Daugiau ikiteisminio tyrimo detalių jis neatskleidė, nes nusikaltimas yra seksualinio pobūdžio, todėl veikiausiai ir teismo posėdžiai bus uždari.

J. Šikšniūtė dingo pernai lapkričio 16-osios vakarą, kai pakeleivinga mašina iš Saugų gyvenvietės Šilutės rajone norėjo grįžti į Klaipėdą, kur universitete studijavo viešąjį administravimą ir gyveno studentų bendrabutyje.

Su Valdu J., kuris pasisiūlė ją pavėžėti į Klaipėdą, mergina susipažino internete. Spėjama, kad vaikinas buvo suplanavęs įvykdytą nusikaltimą, nes jo automobilio bake nebūtų užtekę degalų iki Klaipėdos. Be to, Valdas J. niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Įtariamasis buvo sulaikytas praėjus pusantros paros, kai dingo studentė. Dar po dienos jis buvo suimtas trims mėnesiams, tą pačią dieną rastas ir merginos lavonas.

Jis rastas Šilutės rajone, Macikuose, kanale, netoli vietos, kur gyvena Valdo J. mama. Mergina buvo išrengta, jos kūnas užmestas šakomis.

J. Šikšniūtės tėvai savo vienturtės dukters palaikus kremavo. Urna palaidota Mažeikių rajone, Geidžių kapinėse.