Pirmoji vagystė užfiksuota sekmadienį, 19.30 val., antroji – tą patį vakarą 20.15 val., trečioji – 20.30 val.

„Kaip tik atėjau į nuomos punktą, kai tas jaunuolis nuomojosi dviratį. Man iškart į akis krito jo nestandartinis elgesys. Vaikinai labai atidžiai renkasi dviratį, kurį išsinuomoti, o jis ėmė pirmą pasitaikiusį. Iškart įtariau, kad kažkas negerai, todėl dar pavyko tą vaikiną nufotografuoti“, – pasakojo Svetlana Abramavičienė. Vaikinas dviračius nugvelbė iš dviejų jos nuomos punktų. Vieno dviračio kaina – 300 eurų.

Nuo šio įtariamojo nukentėjo ir bendrovė „Kurorto pramogos“. Iš vieno jo dviračių nuomos punkto pavogtas dviratis, kurios vertė 430 eurų.

„Mano įtarimai, kad veikiausiai fotografuoju vagį, pasitvirtino. Po valandos jis, aišku, dviračio negrąžino. Paskui paaiškėjo, kad ji pateikė vogtą dokumentą, kuriame Tomo Kinčiaus pavardė ir asmens duomenys. Sužinojome, kad tas įtariamas, panaudodamas šį vogtą dokumentą, buvo įsidarbinęs vienoje Šventosios kavinėje. Mes jam lipame ant kulnų, tikimės pagauti, kol dar nepardavė vogtų dviračių. Aišku, apie vagystę pranešėme ir policijai“, – teigė S. Abramavičienė.

Ji tikino, kad apsisaugoti nuo dviračių vagių yra beveik neįmanoma, tačiau tokia įžūli vagystė jos praktikoje – pirmą kartą.

„Būna, kad pavagia vieną dviratį, bet ne tris per valandą. O mes nieko negalime padaryti. Nusirašome asmens duomenis nuo pateikto dokumento, jo pasilikti neturime teisės, paimame pinigus už nuomą ir laukiame, kol sugrįš. Mes net neturime galimybių patikrinti, ar pateiktas dokumentas nesuklastotas, nevogtas“, – apie darbo kasdienybę pasakojo verslininkė.

Nuo įžūlaus vaikino nukentėjęs bendrovės „Kurorto pramogos“ direktorius Dainius Drungilas taip pat teigė jog apsisaugoti nuo vagių yra neįmanoma.

„Paimi pinigus už nuomą ir meldiesi, kad dviratis būtų grąžintas“, – teigė D. Drungilas.

Šiuo metu išsinuomoti paprastą dviratį valandai Palangoje kainuoja 3 eurus.

„Dviračių vagystės ypač suaktyvėja, kai juos atnaujiname, kad poilsiautojams būtų patogiau. Kuo naujesnis dviračių parkas, tuo labiau jis vilioja vagis. Skaičiuoju, kad per sezoną tik iš mūsų vidutiniškai pavagiama 15 dviračių. Ir praktiškai nė vieno neatgauname, niekas nekompensuoja ir nuostolių, nes vagys dažniausia būna tokie, kurie neturi jokio turto, pajamų“, – teigė D. Drungilas.

Paklaustas, ar ši vagystė, kai per valandą iš nuomos punktų pavogti net trys dviračiai, yra viena įžūliausių, pašnekovas pabrėžė, jog teko susidurti su dar gobšesniais vagimis. „Būna, kad jie veikia grupėmis, tada vagia dviračius iš visų nuomos punktų ir taip jų netenkame daug daugiau. Trys pavogti dviračiai per valandą Palangoje tikrai nėra rekordas. Be to, vagys tokie įgudę, jog įtraukia net mažamečius vaikus. Ateina dviračių išsinuomoti su vaikais, kad keltų kuo mažiau įtarimų. Visko pas mus būna“, – konstatavo D. Drungilas.