Trečiadienį į patikros zoną Medininkų kontrolės punkte iš Baltarusijos įvažiavo automobilis „Audi Q7“ baltarusiškais numeriais. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai pradėjo tikrinti automobilio ir juo į Lietuvą vykusių asmenų dokumentus.

Pasienio pareigūnai praneša, kad staiga iš mašinos be pasieniečių leidimo išlipo vienas keleivis ir patikros zonoje pradėjo rūkyti. Buvo matyti, kad jis apsvaigęs nuo alkoholio.

Pasieniečiai vyrą įspėjo, kad taip elgtis yra draudžiama. Tuomet šis pradėjo įžeidinėti pareigas vykdančius pareigūnus.

Įžūlėlis buvo nuvestas į tarnybines pasieniečių patalpas. Čia 29-erių Vilniaus rajono gyventojas pradėjo dar garsiau reikšti nepasitenkinimą VSAT pareigūnais ir keiktis. Vyras provokavo konfliktą ir pradėjo stumdyti vieną pasienietį. Agresyvų chuliganą teko surakinti antrankiais. Net ir po to jis nenurimo ir apimtas įniršio spyrė į VSAT tarnybinių patalpų duris.

Nuo konflikto pradžios praėjus daugiau kaip pusantros valandos į Medininkų punktą atvyko iškviesti policijos pareigūnai. Jie Vilniaus rajono gyventojui nustatė 2,27 promilės girtumą.

Jam už pareigūno teisėto nurodymo nevykdymą bei garbės ir orumo įžeidimą pradėta administracinės bylos teisena.

Už tai gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų. Dar vieną administracinę teiseną policijos pareigūnai Vilniaus rajono gyventojui pradėjo už girto pasirodymą viešoje vietoje. Už tai gresia įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 50 litų.
Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė policininkams.