Ši afera - šiek tiek kitokia nei apgavystė, kada skambina neva į avariją pakliuvusio giminaičio bičiulis ir prašo pinigų.

„Akropolis" sveikina jūsų abonentą laimėjus 2000 litų dovanų kuponą. Prašom registruotis šiuo telefono numeriu (689) 81 235". Šimtus tokių trumpųjų žinučių gavo ne tik vilniečiai, bet ir visos Lietuvos gyventojai. Nors žinutėse - net kelios klaidos, į prekybos ir pramogų centrą „Akropolis" jau kreipėsi dešimtys apgautųjų.

Tekstą jau išmokęs atmintinai

Ilgai sukčiaus žinutėje nurodytas telefonas buvo užimtas. Pagaliau su juo pavyko susisiekti. „Labai malonu, kad paskambinote. Jums reikia padiktuoti savo vardą ir pavardę, telefono numerį", - greitakalbe atmintinai išmoktą tekstą išbėrė „Akropolio" vadybininku Mariumi Bendžiumi prisistatęs aferistas. Kalbantis su sukčiumi buvo girdėti muzika.

Po to sukčius pasakė, kad beliko vienintelė sąlyga - užfiksuoti savo laimėjimą. „Jeigu jūs suspėsite, mane beliks jus pasveikinti. Jūs galėsite pas mus atvykti nuo pirmadienio iki penktadienio ir įsigyti prekių, kurių vertė 2 tūkstančiai litų", -lyg tikras „Akropolio" darbuotojas gundė sukčius.

Nurodė vieną sąlygą

„Ar jūs supratote?" - šitokiu klausimu vis pertraukdavo greitakalbe beriamą tekstą aferistas. Pagaliau apgavikas nurodė ir vienintelę likusią sąlygą.

Per 20 minučių reikia nusipirkti „Bitės" pokalbių papildymo paslaugos „Labas" kortelę. Po to -vėl paskambinti sukčiui, kuris užregistruos laiką. Kaip vieną nereikšmingą smulkmeną aferistas nurodė, kad teks padiktuoti kortelės serijos numerį.

Sukčius tikino, kad mobiliojo ryšio paslaugas teikianti bendrovė „Bitė GSM" yra „Akropolio" rėmėja. „Kortelės numerio man reikia, kad galėtumėte įrodyti, jog būtent jūs laimėjote šį puikų prizą", - paklaustas, ar būtinai reikės to numerio, atsakė aferistas.

Sukčius tikino, kad jeigu per 20 minučių nepavyktų įregistruoti laimėjimo, lauktų paguodos prizas - 500 litų kuponas apsipirkti „Akropolyje".

Antrą kartą paskambinus sukčiui paaiškėjo, kad jis turi kompiuterį. Kad atrodytų solidžiai, aferistas paprašė dar kartą pakartoti vardą, pavardę. Tuo metu buvo girdėti taukšint kompiuterio klaviatūrą.

Pasakius vardą bei pavardę, sukčius kompiuteryje susirado skambinančiojo adresą, telefono numerį. Apgavikas paprašė nutrinti apsauginį kortelės sluoksnį.

Po to sukčiui buvo padiktuotas neegzistuojantis „Labas" kortelės numeris. Aferistas pareiškė, kad skambintojo laukia kitą savaitę nuo pirmadienio iki penktadienio „Akropolyje". Jis sakė, kad reikia kreiptis į 17-ajį kabinetą.

Žinutę gavo net ir referentė

Įžūlus sukčius žinutę atsiuntė net „Akropolio" referentei. Suprantama, jis nežinojo, kad kreipiasi į prekybos ir pramogų centro darbuotoją. „Mes sveikiname Naujųjų metų proga! Jūsų telefonas totalizatoriaus būdu laimėjo 2 tūkst. litų apsipirkti prekybos ir pramogų centre „Akropolis". Laukiame registruojantis telefonu (682) 99 999", - žinutę gavo referentė. Šis numeris šiuo metu jau užblokuotas. Referentė žinutę pasiliko atminimui.