Įpykę vietiniai jaunuoliai jau grasino vyriškiui smurtu – jam net prireikė apsaugininkų pagalbos.

Vietinių grasinimai

A. Maciulevičius sako, kad iš savo jaunesniojo sūnaus nesitikėjo tokio žiauraus poelgio.

„Čia man kaip kirviu į galvą. Ką jau kalbėti, apie nužudytojo šeimą“, - DELFI sakė A. Maciulevičius.

Vyras pasakoja, kad jau spėjo sulaukti grasinimų. Ketvirtadienį vyras lankėsi vietiniame kioske. Jauni vaikinai atpažino vyrą.

„Sako: o, žudiko tėvas. Sumušam“, - sunkiai tramdydamas ašaras pasakoja Algirdas.

Vyras kreipėsi pagalbos į kiosko pardavėją. Buvo iškviesta apsauga, kuri parvežė vyrą į namus.

Prisiėmė atsakomybę?

21 metų J. Maciulevičius jau buvo kartą nuteistas už chuliganizmą. Vaikinas įsivėlė į incidentą Kaune, kur mokėsi.

„Gavo 3 ar 4 tūkstančių litų baudą, kurią iki šiol mokėjo. Tačiau jis tikrai nebuvo kaltas – prisiėmė atsakomybė už kitus“, - įsitikinęs Algirdas.

Tėvas savo jaunėlį apibūdino kaip ramų ir „geros dūšios žmogų“.

„Būdavo, kad per krepšinį išgeria alaus butelį. Ir viskas – tiesiai į lovą“, - prisimena Algirdas. Tuo tarpu kraupiu nužudymu įtariamuoju tapusio J. Maciulevičiaus draugai neslėpė, kad vaikinas išgėręs kartais tapdavo agresyvus, nors blaivus neišsiskyrė iš kitų bendraamžių.

„Buvo normalus žmogus. Nieko blogo apie jį negaliu pasakyti“, - sako du vaikinai, kurie atėjo į teismą sužinoti, kokią kardomąją priemonę teismas skirs jų draugui.

A. Maciulevičius taip pat bandė susitikti su sūnumi, tačiau kol kas to padaryti jam nebuvo leista.

Dūrė 31 kartą

DELFI primena, kad žiaurus nusikaltimas įvykdytas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Kaišiadorių apylinkėse.

Pagal J. Maciulevičiaus pateiktą versiją, jis įvykio išvakarėse dalyvavo išgertuvėse. Apie 2 val. Nakties jis išėjo į lauką parūkyti. Vaikinas aiškino, kad esą būdamas girtas sugalvojo pramogą – pavažinėti taksi ir pabėgti nesumokėjus.

Išsikvietęs taksi J. Maciulevičius paprašė važiuoti link sodų bendrijos. Atvykus vaikinas išlipo iš taksi sakydamas, kad nori nusišlapinti. Taksi vairuotojas, 59 metų V. K., paprašė vaikiną sumokėti. Abu vyrai išlipo iš mašinos ir netrukus kilo konfliktas.

Teigiama, kad J. Maciulevičius net 31 kartą peiliu smogė taksi vairuotojui, net 11 smūgių į galvą. Taksi vairuotojas mirė įvykio vietoje.

Vėliau vaikinas sėdo į taksi automobilį ir bandė važiuoti. Tačiau teisių neturintis Lietuvos kariuomenės savanoris nuvažiavo netoli – vos už kelių kilometrų nesuvaldytas „Dacia Logan“ vertėsi ir įstrigo pakelės griovyje.

Vaikinas pėsčiomis patraukė namo, o netrukus buvo sulaikytas pareigūnų.