Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai kartu su Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorais atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 7 p. (nužudymas kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu), 253 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis) ir 187 str. 2 d. (turto sugadinimas ar sunaikinimas), t. y. dėl to, kad 2015-ųjų lapkričio 6 d., apie 23.55 val., Kaune, Šėtos g. prie 5-ojo namo, automobilyje „Mercedes Benz“ buvo nušautas D. Bugavičius (gim. 1988 m.).

Ikiteisminio tyrimo surinktais duomenimis, asmenys, dalyvavę padarant šį nusikaltimą, į įvykio vietą atvyko ir iš įvykio vietos pasišalino automobiliu „Renault Megane“. Šis automobilis, po žmogžudystės praėjus maždaug 20 min., apie 0.15 val., prie namo Vėtrungės g. 3, Kaunas, įtariamųjų buvo padegtas, praneša Policijos departamentas.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkus pakankamai duomenų dėl šių nusikaltimų padarymo Lietuvos Respublikos Generalinė prokuratūra šių metų sausio 9 d. dviem užsienio šalies piliečiams išdavė Europos arešto orderius. Įtariamieji buvo sulaikyti ir pagal Europos arešto orderius išduoti Lietuvos Respublikai.

2018 m. vasarį įtariamiesiems Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo paskirtos kardomosios priemonės suėmimai. Vėliau suėmimo terminas Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjų nutartimis buvo pratęstas 3 mėnesiams. Suimti asmenys užsienio šalies teisėsaugai yra žinomi, vienas iš jų buvo teistas du kartus.

Pareigūnai kol kas neatskleidžia, kurios valstybės piliečiai yra šie įtariamieji. Tačiau Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis DELFI patvirtino, kad jie yra vienos Europos Sąjungos valstybės piliečiai.

Pasak R. Kiškio, įtariamųjų ratas plėsis.

Įtariamiesiems gali grėsti Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta bausmė – laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

D. Bugavičius garsėjo ne tik kaip kriminalinio pasaulio šulas, bet ir kaip grupės „Naujosios pupytės“ narės Vitos Jakutienės artimas draugas (po D. Bugavičiaus mirties V. Jakutienė pagimdė jo vaiką).