Įtariamasis - policijai žinomas

Pirmadienį Kauno apygardos prokuratūra surengė spaudos konferenciją.

"Šiuo metu tiriama byla dėl tyčinio nužudymo iš savanaudiškų paskatų. Pirmiausia buvo byla tiriama dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Vėliau nukentėjusiajam mirus, byla perkvalifikuota į nužudymą", - spaudos konferencijoje kalbėjo Kauno apygardos prokuratūros vyr. prokuroras Darius Valkavičius.

Netrukus paskelbta, kad įtarimai nusikaltimu pareikšti A. Rapalį pažinojusiam nepilnamečiui.

"Šiuo metu įtariamasis paleistas iš gydymo įstaigos ir pekeltas į tardymo izoliatorių", - sako D. Valkavičius.

"A. Rapalis nebuvo patekęs į policijos akiratį, ko negalima pasakyti apie įtariamąjį - jo atžvilgiu buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Jis pripažįsta savo kaltę. Kokie motyvai - kol kas negalėčiau komentuoti", - sako Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Įtariamojo atžvilgiu buvo vykdomi ikiteisminiai tyrimai dėl vagystės ir plėšimo.

"Pats įtariamasis paaiškino, kad nusikaltimą įvykdė dėl savanaudiškų paskatų. Įtariamasis mokėsi mokykloje", - teigė V. Guliavičius.

Neatskleižiama, ar verslininkas buvo apvogtas.

Sužeistas verslininkas pats sugebėjo nusigauti iki pastato apačios - jis pagalbos kreipėsi į apsaugos darbuotoją, kuris iškvietė greitąją pagalbą.

Konfliktas ankstų rytą

DELFI primena, kad Kauno apylinkės teismas vienam mėnesiui leido suimti A. Rapalio nužudymu įtariamą nepilnametį. Teigiama, kad abu konflikto dalyviai buvo pažįstami.

Kruvinas konfliktas pasibaigęs 31 metų vyro mirtimi įvyko penktadienį ankstų rytą.

Konfliktas daugiabutyje I. Kanto gatvėje kilo ankstų penktadienio rytą – apie 4 val. į klinikas buvo pristatyti du žmonės – A. Rapalis ir 17-etis.

A. Rapalio būklė buvo labai sunki. Deja, išgelbėti jauno vyro nepavyko - durtinės žaizdos krūtinėje, nugaroje ir kakle buvo mirtinos. Tuo tarpu nepilnametis atsipirko nesunkiomis traumomis - pjautinės žaizdos rankoje ir kojoje.

Vilties išgyventi netekęs A. Rapalis tapo viltimi kitiems - kilnią misiją atliko kauniečio artimieji, sutikę artimojo donorystei.

Policijos departamento suvestinėje rašoma, jog įtariama, kad vyrai susižalojo tarpusavyje konflikto metu. Konfliktas įvyko prabangiame daugiabutyje Kauno centre. Šiame daugiaaukštyje gyvena ne vienas garsus žmogus.

Kompiuterines paslaugas visame pasaulyje teikiančios bendrovės "Hostinger" šeimininkas A. Rapalis Kaune garsėjo ir pomėgiu galingiems ir itin brangiems automobiliams - "Audi R8", "Ferrari 458 Italia" ir pan.

Sekmadienį A. Rapalis tapo donoru – jo organai paaukoti transplantacijai.