Bylos duomenimis, kaltinamasis 2022 m. spalį per internetinę susirašinėjimų programą susisiekė su Ukrainos savanoriams padedančiu žmogumi ir pažadėjo už surinktus 18 000 eurų nupirkti ir į Ukrainą pristatyti 49 padangas sunkvežimiams.

Įtariama, kad kaltinamasis, pateikdamas melagingus ir tikrovės neatitinkančius duomenis, išrašė sąskaitą bei pinigų paėmimo kvitą, jog priima 18 000 eurų, priklausančių Ukrainos labdaros organizacijai, bet padangų nenupirko, jų į Ukrainą nepristatė, o pinigų – negrąžino.

Įtariama, kad kaltinamasis iš labdaros fondo pasisavintus pinigus panaudojo savoms reikmėms ir iš šių pinigų įsigijo 13 000 eurų kainuojantį penktos serijos BMW automobilį. Didžioji pasisavintos pinigų sumos dalis grąžinta Ukrainos labdaros organizacijai.

Tas pats vyras kaltinamas ir dėl to, kad po mėnesio, internete radęs skelbimą apie parduodamą automobilį BMW RADA 5 GT, susitarė dėl apžiūros ir vėliau, įsėdęs į šį automobilį, paspruko. Tokiu būdu kaltinamasis galimai pasisavino svetimą, didelės vertės turtą, kurio vertė – 18 500 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją