Kliuvo ir be dokumentų bei greitai gendantį krovinį vežusiam vairuotojui. Pro pareigūnų akis nepraslydo ir tamsintų langų gerbėjai.

Juodu „Mercedes“ visureigiu važiavusi šeima skirtingai reagavo į tai, kad juos sustabdė policija ir dar sulaukė žiniasklaidos dėmesio. 172 kilometrų per valandą greičiu lėkęs vyras tik šypsojosi, o štai moteris ėmė piktintis, kad juos fotografuoja. Leistinas greitis toje vietoje, kur dirbo pareigūnai – 130, tad vyras išsaugojo vairuotojo pažymėjimą.

Tokios pat markės automobilį vairavusiam vyrui 180 kilometrų per valandą greitis kainuos kur kas daugiau – mokės ne tik baudą, bet neteks vairuotojo pažymėjo.

Rusiškai numeriais pažymėtą automobilį vairavęs vyras sakė labai skubėjęs į Kauno oro uostą ir net parodė bilietus. Tačiau dėl to, kad įkliuvo už greitį, dar pavėlavo ir į lėktuvą.

Policijos pareigūnų duomenims, iki 13-tos valandos dėl greičio įkliuvo per 50 vairuotojų.

Įkliuvo ir keletas neblaivių vairuotojų, kurių vienam bus keliama ir baudžiamoji byla, nes nustatytas 1,75 prom. girtumas.

Dar porai vairuotojų nustatytas lengvas girtumas: 0,65 ir 0,90 prom. alkoholio.

Šio neeilinio reido tikslas: krovinių gabenimas, akcizais apmokestinamų prekių gabenimas, žmonių vežimo tvarka, užsieniečių legalaus buvimo ir vykimo patikrinimai, pavojingų Kelių eismo taisyklių pažeidimų išaiškinimas, tranzitinio transporto kontrolė ir papildomos specialios neviešinamos užduotys. Pagrindinis dėmesys bus skirtas pagrindinių magistralinių ir tranzitinių kelių Rytų ir Vakarų kryptimi kontrolei.

Reide dalyvauja didelės policijos, muitinės ir transporto saugos pareigūnų pajėgos, taip pat vykdomas viešasis ir neviešasis patruliavimas, pareigūnai dirbs žymėtais ir nežymėtais policijos automobiliais, policijos motociklais, naudos įvairią turimą techninę įrangą.