Pareigūnams iškvietė policiją

Vėlų sekmadienio vakarą tyrėjai, tikrindami gautą informaciją, surengė slaptą policijos operaciją Salininkuose. Pareigūnai pastebėjo, kad įtariama narkomanė, atvykusi pavėžėjo paslaugas teikiančios „eTransport“ įmonės automobiliu, nusipirko, įtariama, narkotinių medžiagų.

Automobilis buvo nedelsiant sustabdytas, visus jame buvusius žmones (du vyrus ir dvi moteris) pareigūnai sulaikė.

Netikėtas neuniformuotų pareigūnų pasirodymas išgąsdino ne tik vairuotoją (jis pamiršo, kaip visiškai sustabdyti transporto priemonę), bet ir moterį, kuri su savimi turėjo galimai narkotines medžiagas. Pastaroji stengėsi atsikratyti įkalčių ir juos išmėtė ant žemės, bet šis poelgis neliko nepastebėtas.

Pareigūnams jau susodinus sulaikytus asmenis į automobilius, su įjungtais šviesos ir garso signalais prisistatė policijos patruliai, kuriuos iškvietė pilietiški vietos gyventojai.

Supratę, kad kolegos vykdo ikiteisminio tyrimo veiksmus, patruliai palinkėjo sėkmės ir nuvažiavo savo keliais.

Visi asmenys buvo pristatyti į Vilniaus miesto antrąjį policijos komisariatą.

Sulaikę galimai narkotines medžiagas įsigijusius asmenis pareigūnai ėmėsi ir narkotikų platintojų.

Pasitelkus Mobiliosios kuopos pareigūnus buvo nuvykta į įtariamo platintojo namus. Name buvo ir keturi mažamečiai vaikai, dėl to pareigūnai, stengdamiesi neišgąsdinti jų, į pagalbą išsikvietė medikus bei Vaiko teisių apsaugos darbuotojus, jų laukdami tyrėjai nevykdė kratos, kad mažamečiai nebūtų traumuojami.

Du mažiausius vaikus į ligoninę išgabeno medikai, vyresni buvo perduoti giminaitei.

Kratos metu pareigūnai rado 12 „čekių“ (folijos lankstinukų) su galimai narkotine medžiaga heroinu, bei apie 1000 eurų.

Ikiteisminiai tyrimai

Galimai narkotines medžiagas ant žemės išmetusiai moteriai pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 260 straipsnį (disponavimas narkotinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti).

Keturiems romams (dviem moterims ir dviem vyrams) taip pat pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 260 straipsnį (disponavimas narkotinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti).

Pavėžėjo paslaugas suteikusiam vyrui jokie įtarimai nebuvo pareikšti, jis atsidūrė netinkamu metu netinkamoje vietoje. Taip pat automobilyje buvusiai moteriai ir vyrui nebuvo pareikšti įtarimai.

Išsigando netikėto pasirodymo

Taip pat, tą pačią dieną, apie 13 val., tikrindami gautą informaciją pareigūnai Vilniuje esančioje V. Pietario gatvėje sulaikė, įtariama, narkotines medžiagas įsigijusius asmenis. Buvo sulaikytas ir pavėžėjo paslaugas teikiančios „eTransport“ įmonės vairuotojas.

Policijos duomenimis, vyras darbo metu ne tik vežioja narkomanus pasiimti „dozių“, bet ir pats yra vartojantis.

Į komisariatą buvo pristatyti trys vyrai ir viena moteris. Pasirodo, kad moteris prieš pat pasirodant pareigūnams įsigijo 17 „čekių“, įtariama, heroino. Ji taip nenorėjo būti nubausta, kad rizikavo savo gyvybe ir nesėkmingai bandė įkalčius praryti.

Prekiavo vos tris dienas

Iš karto po minėtų piliečių sulaikymo tyrėjai išskubėjo pas galimai narkotikus platinusius asmenis. Toje pačioje gatvėje (V. Pietario g.) esančio namo laiptinėje pareigūnai pasitiko romų tautybės moterį ir vyrą, jie nebuvo patenkinti išgirdę, kad namuose bus atliekama krata

Iš užsienio į Lietuvą prieš 3 mėnesius grįžusi moteris teigė, kad nesupranta, kodėl pareigūnai įtaria ją prekiaujant narkotinėmis medžiagomis. Ji įtikinėjo, kad išėjus iš taboro neužsiima nelegalia veikla. Visgi, jos bute pareigūnai rado akivaizdžiai padėtą maišelį, kuriame buvo 17 gramų baltos spalvos miltelių, kaip įtariama, heroino. Įtariamoji su savimi turėjo apie 300 eurų.

Su įkalčiais pagauta moteris toliau teigė, kad nežino iš kur narkotinės medžiagos atsirado, nors kratos metu į namus įėjusi narkomanė (policijos duomenimis, užsiimanti prostitucija) laikė pinigus rankoje.

Vėliau paaiškėjo, kad sulaikyti romai, įtariama, narkotinėmis medžiagomis pradėjo prekiauti neseniai, pareigūnai pas juos apsilankė vos trečią jų prekybos dieną.

Brolis ir sesuo atsidūrė areštinėje

Galimai narkotines medžiagas įsigijusiems, „eTransport“ įmonės automobiliu važiavusiems, vyrams pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 22 straipsnį (pasikėsinimas įvykdyti nusikalstamą veiką) bei 259 straipsnį (disponavimas narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Moteriai, kuri bandė sunaikinti, įtariama, narkotines medžiagas, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 22 straipsnį (pasikėsinimas įvykdyti nusikalstamą veiką) bei 260 straipsnį (disponavimas narkotinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti).

Romu tautybės broliui ir seseriai pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 260 straipsnį (disponavimas narkotinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti).

Jau ėmėsi veiksmų

DELFI susisiekė su pavėžėjo paslaugas teikiančios įmonės „eTransport“ direktoriumi Virginijumi Kukaliu. Pašnekovas teigė nežinojęs apie šiuos incidentus, jis teigė, kad jei būtų numanęs, tai būtų stengęsis padaryti viską, kad tokių įvykių nebūtų.

V. Kukalis informavo, kad abu policijos sulaikyti automobiliai priklauso asmenims (juridiniam ir fiziniam), kurie nuomoja automobilius ir turi prieigą prie „eTransport“ įmonės sistemos.

Sužinojęs apie įvykius V. Kukalis ėmėsi veiksmų. Kaip jis informavo DELFI, V. Pietario gatvėje įvykusio sulaikymo metu sustabdyto automobilio savininkas (fizinis asmuo, turintis keturis automobilius, skirtus nuomai) jau yra atjungtas nuo sistemos.

Taip pat vyras paminėjo, kad Salininkuose sulaikytas, o vėliau paleistas automobilio vairuotojas atsidūrė ne laiku ir ne vietoje, jis net nesuvokė, kas vyksta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)