VSAT praneša, kad ketvirtadienio vakarą Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai–Marijampolė, patikrinti sustabdė iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „Range Rover Sport“.

Šveicariškais registracijos numeriais paženklintą visureigį vairavo 29-erių moldavas.

Vairuotojo asmens dokumentai buvo tvarkingi, jokių įtarimų nesukėlė ir šveicariškas automobilio registracijos liudijimas. Tačiau pasieniečiai atkreipė dėmesį į visureigio kėbulo numerį.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad 2019 m. pagaminto automobilio „Range Rover Sport“ kėbulo numeris, įtariama, suklastotas – jame matyti mechaninio keitimo požymių.

Netrukus nustatyta, kad nuo 2022 m. lapkričio pabaigos šio visureigio kaip pavogto ar neteisėtai nusavinto ieško Ispanijos teisėsaugininkai, Interpolo kanalais paskelbta tarptautinė paieška.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai Moldovos piliečiui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Jį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją