Su DELFI susisiekęs vyras iš pradžių paprašė tik paskelbti gana linksmai aprašytą automobilio paiešką:

„Pavyko nufotografuoti dabar jau itin retą automobilį „Peugeot 307“ (automobilio numeris redakcijai žinomas - DELFI pastaba). Dar prieš dvi savaites pats tokį vairavau, o šiandien nei jis pats žino kur esantis, nei jo šeimininkas. Labiausiai tikėtina, kad tokio automobilio tiesiog nebėra - išrinktas, sudegintas ar kitaip išniekintas. Ar panaudotas negeriems tikslams. Noriu pasidalinti istorinėmis nuotraukomis šio ekskliuzyvinio modelio, kurį galima būtų traukti į automobilių raudonąją knygą, jei tokia būtų, mat išnyko jis negrįžtamai. Tačiau dar yra viltis surasti jį į tokią padėtį pastačiusius niekadėjus! Suraskime juos, kad kuo mažiau automobilių atsidurtų raudonojoje knygoje. O kol kas siūlau pasigrožėti šiais nepakartojamais kadrais, kurių pakartoti jau nebeįmanoma“.

Pasiteiravus aplinkybių, ėmė aiškėjo gerokai liūdnesnė situacija. Dingęs automobilis buvo išnuomotas ir turėjo būti grąžintas kovo 26 dieną.

„Automobilis buvo išnuomotas dviems vyriokams, duomenis vieno turiu. Suėjus grąžinimo terminui, nuomininkas pradėjo sakytш, neva neturi laiko, žadėti grąžinti rytoj, po to dar vėliau. Kol galiausiai, telefonai, kuriais bendravome, buvo išjungti. Nurodytu adresu stovi pusiau pastatytas namas, kuriame registruotas tas šaunuolis, o kaimynai sako, kad jis, greičiausiai, jau bus Anglijoje“, - pasakojo į pinkles patekęs vyras.

Anot nuomotojo, ieškant automobilio ėmė aiškėti, kad klientas kažkam skolingas. Visa istorija, kuri atrodė patikima, buvusi išgalvota. Nuomotojo žiniomis, automobilis gali būti kažkur Vilniuje ar Naujoje Vilnioje.

„Rašiau pareiškimą Kauno policijai, o gavau atsakymą, kad turiu pats aiškintis teisme, nes neva tai yra civiliniai santykiai“, - neslėpė nusivylimo pareigūnų atsakymu automobilio netekęs savininkas.

Kauno policijos atstovas DELFI patikino, kad iš tiesų tyrimas dėl automobilio pasisavinimo buvo nutrauktas. Kęstutis Kasciukevičius paaiškino, kad tyrimas vyko dėl turto pasisavinimo, tačiau esant sutartiniams santykiams, nuomotojui buvo rekomenduota kreiptis į teismą be policijos. Tyrimas buvo nutrauktas, remiantis Lietuvos Aukščiausiojo Teismo išaiškinimu. Tikslus paaiškinimas, anot K. Kasciukevičiaus, asmeniui išsamiai išdėstytas raštu. Taip pat – kad žmogus turi galimybę apskųsti tokį sprendimą.

Paskutine rekomendacija „Peugeot“ automobilio netekęs jo savininkas DELFI informavo, jau pasinaudojęs. Juolab, kad į policiją jis kreipėsi pagal tuos pačius sutartinius santykius – sutartyje dėl nuomos yra punktas, kad neatgavus iš nuomininko automobilio, apie taip pranešama policijai.

„Juk jei telefoną pavogčiau iš praeivio, tai gaudytų su šunimis. Čia įmonė vargsta, dirba, turi tvarkaraštį automobilių darbo. Dingo automobilis. Su tuo susiję keli dalykai: dingusio automobilio vertė; po dviejų dienų nuo tada, kai turėjo būti grąžintas automobilis - laukia kiti klientai; prasideda maratonas po teisėsaugos institucijas, užuot būtų daroma kita naudinga veikla; reikia skubiai pirkti kitą automobilį klientams, sugalvoti, už kokius pinigus tai padaryti, paruošti automobilį, kad būtų tinkamas atstovauti įmonę; reikia perrašyti draudimus; krūva nervų. Eit aiškinkis teisme... Su kuo? Nurodytu adresu niekas negyvena, žmogus akivaizdžiai slapstosi“, - neslėpė nusivylimo vyras.

Kol automobilių nuoma užsiimantis vyras laukia, ką atsakys prokuratūra ir ar tyrimas bus atnaujintas, nepraranda vilties, kad automobilį kažkas matė.

„O gal dar yra tikimybė jei paskubėčiau atgauti vienam gabale tą automobilį?“, - dar rusenančia viltimi pasidalijo vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)