Šiemet, vasario 28-osios vakarą, Panevėžyje buvo pavogtas automobilis „Opel Zafira“. Viename prekybos centre dirbantis jo savininkas užvedė variklį, kad įšiltų salonas ir trumpam grįžo į pastato vidų. Po 7 minučių išėjęs į lauką, vyras automobilio neberado.

Apie tai, kad pavogtas automobilis, savininkas iškart pranešė policijai. Peržiūrėjus prekybos centro vaizdo stebėjimo kamerų įrašus paaiškėjo, kad jos užfiksavo vyrą, nuvažiavusį svetimu automobiliu. Po dienos prie kito prekybos centro buvo pastebėtas labai panašus į minėtą asmenį vyras, prašantis išmaldos. Iškviesti policijos pareigūnai jį sulaikė.

Pareigūnų rankose atsidūrė anksčiau kelis kartus teistas 38 metų Pasvalio rajono gyventojas D. V. Paskutinį kartą jis už viešosios tvarkos pažeidimą buvo nuteistas pernai gruodį ir į laisvę paleistas šių metų vasario 12 dieną, praneša Generalinė prokuratūra.

Pavogtasis „Opel“ buvo rastas Pasvalio rajone, netoli D. V. namų, laukuose. Įtariama, kad prieš tai D. V. nesėkmingai bandė jį parduoti automobilių prekeiviui, o sandoriui nepavykus, tyčia suniokojo, išdaužė stiklus. Nuostolį dėl vagystės bei automobilio apgadinimo savininkas įvertino 1 500 eurų.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, metu D. V. savo kaltę neigė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroro Pauliaus Jasiukaičio nuomone, šis nusikaltimas greičiausiai buvo įvykdytas spontaniškai, tikintis lengvo uždarbio pardavus svetimą transporto priemonę.

Už automobilio vagystę Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 6 metų, baudą, areštą arba laisvės apribojimą.