Jaunuoliai prisipažino, jog nužudyto benamio kūną pjaustė gabalais, o su aukos galva žaidė futbolą. Jaunieji žudikai prisipažino, jog taip smaginosi švęsdami mokyklinių išleistuvių vakarą, nors patys ir nėra abiturientai, skelbia newsru.com.

Pagrindinis įtariamasis – 17-metis Nikita. Būtent jo bute ir vyko išgertuvės, pasibaigusios protu nesuvokiamo žiaurumo proveržiu.

Benamio vyro palaikai be galvos buvo rasti pirmadienio vakarą. Greta lavono rastas ir nužudytojo skalpas ir nosis, tačiau galvos pareigūnams aptikti nepavyko.

Kraujo pėdsakai atvedė pareigūnus prie namo, kuriame gyvena Nikita. Be jau minėtojo Nikitos, nusikaltimu įtariami ir pas jį į svečius atvykę du bičiuliai – 18 metų Vladislavas, dirbantis parduotuvėje kurjeriu, ir 20-metis vienos gamyklos darbininkas.

Protu nesuvokiamą žiaurumą pademonstravo jauniausias įtariamasis.

Vladislavas tvirtina, jog auką talžė dėl „dėl kompanijos“, o vyriausiasis vaikinas byloje yra liudytojas.

„Šiąnakt sėdėjome bute ir šventėme šventę – išleistuves“, - iš karto po sulaikymo sakė Vladislavas. Iš viso bute linksminosi penki žmonės. Alkoholio veikiamas Nikita išėjo į gatvę, po kelių akimirkų sugėrovams sušuko, jog jį esą sumušė du praeiviai. Draugai išėjo iš namo aiškintis, tačiau nieko nerado.

Tuo metu jaunuoliai ir atkreipė dėmesį į greta elektros transformatorinės miegantį ir garsiai knarkiantį žmogų. Iš pradžių Nikita pareikalavęs, kad benamis „užsičiauptų“. O paskui pradėjo jį žiauriai mušti, „šokinėjo aukai ant veido“.

Prisidėti talžant benamį Nikita paragino ir Vladislavą.

Palikę sąmonės jau netekusį ir krauju paplūdusį benamį, vaikinai grįžo į butą. Ten Nikita susirinko egzekucijos įrankius – kirvį, peilį ir pjūklą. Kaip pareigūnams pasakojo Vladislavas, jo bičiulis iš Maskvos pradėjo juokdamasis pjauti benamiui galvą. Nupjautą galvą Nikita parsinešė į butą ir nuplovė vonioje. Vladislavas tuo metu sėdėjo prie kompiuterio.

„Nori aš tau dovaną padovanosiu?“, - su tais žodžiais Nikita išpjovė aukos liežuvį ir padėjo jį ant stalo priešais Vladislavą. Paskui šalia padėjo ir akį. Kanceliariniu peiliu nulupo skalpą. Vėliau su išniekintos aukos galva jaunuoliai pažaidė futbolą. Paskui dar šiaip spardė galvą.

Pavargę nuo tokių linksmybių, bičiuliai pareikalavo Nikitos „susitvarkyti“. Tada žudikas sudėjo liekanas į maišelį ir nunešė į šiukšlyną.

Po to vaikinai kuo ramiausiai nuėjo miegoti. Juos pažadino policijos pareigūnai.

Vladislavas teigia, jog su Nikita pažįstamas jau 7,5 metų, esą vaikinas buvęs ramus, niekada agresyviai nesielgdavęs. Vladislavo manymu, draugui protą sumaišė alkoholis, jam prasidėjo baltoji karštinė. O savo dalyvavimą kraupioje istorijoje Vladislavas paaiškino tuo, kad nuo pamatytų vaizdų jį ištikęs šokas ir isterija.