Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2012 m. lapkritį Šalčininkų rajono pareigūnas, patruliuodamas priskirtoje teritorijoje, iš anksto susitaręs ir veikdamas kartu su kitu patruliu, už tai, kad galimai neblaiviam vairuotojui nesurašytų administracinio teisės pažeidimo protokolo susitarė priimti ir priėmė 100 litų kyšį, kurį vėliau abu policininkai pasidalino, praneša Generalinė prokuratūra.

Po kelių dienų tas pats patrulis su savo kolega, sustabdė dar vieną galimai neblaivų vairuotoją. Šįkart siekdamas asmeninės naudos, už neteisėtą neveikimą vykdant įgaliojimus, policininkas sutiko su vairuotojo pasiūlymu, jog šis atveš jam malkų, o jo porininkui – kitam patruliui – padarys patalpų remontą.

Šias Šalčininkų rajono patrulių nusikalstamas veikas pavyko atskleisti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnams.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Remigijus Matevičius pažymi, kad šiomis nusikalstamomis veikomis Šalčininkų patrulis piktnaudžiavo tarnyba ir diskreditavo policijos pareigūno vardą, sumenkino valstybinės institucijos – policijos įstaigos autoritetą bei pasitikėjimą valstybės teisine sistema, akivaizdžiai demonstravo savo nuostatą nesilaikyti įstatymų ir kitų teisės aktų.

Kitų asmenų, susijusių su šiais nusikaltimais, atžvilgiu ikiteisminis tyrimas dar atliekamas.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas valstybės tarnautojui priėmusiam kyšį numato baudą arba areštą, o už piktnaudžiavimą tarnyba – baudą arba laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

Baudžiamoji byla gali būti perduodama teismui supaprastinta tvarka, kai kaltinamasis sutinka ir pripažįsta savo kaltę dėl padarytos nusikalstamos veikos.