Uostamiesčio pareigūnai vasario 2 dieną, apie 20.30 val., gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Uosto g., įsibrauta į dokumentų saugyklą.

Uosto gatvėje esanti archyvinių dokumentų saugykla yra sename pastate ir gana atokioje vietoje. Klaipėdos miesto savivaldybės archyvo vyriausioji specialistė spėja, kad buvo susidomėta ne pačiais dokumentais.

„Pastatas yra atokioje vietoje, šalia uosto tvoros. Jame saugomi dokumentai neturi nieko bendra su savivaldybe. Suveikė signalizacija, atvažiavo saugos tarnyba, apie įvykį informavo ir mane. Radome išplėštas grotas, jos pavogtos. Taip pat išmuštas, gal koja, langas ir jo apsauga, tačiau nepanašu, kad į pastatą patekta, nes niekas neišversta. Patalpose yra likviduotų juridinių asmenų, įmonių archyvas. Dokumentai ruošiami sunaikinti. Tai nieko bendro neturi su savivaldybe, tik įkurtas likviduotų miesto įmonių archyvas“, – paaiškino Klaipėdos miesto savivaldybės archyvo vyriausioji specialistė Dalia Pozneckienė.

DELFI primena, sausio 24 dieną policija gavo pranešimą, kad Danės gatvėje esančioje Rotušėje, kur įsikūręs meras, buvo įsibrauta į Klaipėdos miesto savivaldybės dokumentų skyriaus kabinetą.

Pirminiais duomenimis, išlaužtos dvi spintelės, tačiau dokumentų taip pat nebuvo pasigesta.

Kol kas policija abiejų įvykių nesieja.