Policijos duomenimis, vasario 27 d. Alytuje, Daugų g., gerokai apgirtęs 60-metis namo šeimininkas užmigo, tuomet jo 30-metis sugėrovas pasisavino banko korteles ir sėdo prie kieme stovėjusio automobilio „Ford Mondeo“ vairo. Mainais draugui paliko savo dviratį ir leidosi į kelionę.

Šešiasdešimtmetis, pasigedęs banko kortelių ir kieme stovėjusio automobilio, pagalbos kreipėsi į pareigūnus. Neblaivus (1,78 prom.) vyras nurodė, kad transporto priemonės dokumentai ir užvedimo raktelis buvo viduje. Taip pat įtarė, kad automobilį galėjo „pasiskolinti“ jo draugas, su kuriuo leido vakarą.

Sužinoję apie vyrą, kuris galėjo išvykti dingusiu automobiliu, pareigūnai nusprendė patikrinti jo namus Alytaus rajone.

Alovės kaime pareigūnai pastebėjo važiuojantį automobilį. Priartėję atpažino, kad tai yra jų ieškomas „Ford Mondeo“. Įjungę specialiuosius šviesos ir garso signalus, pareigūnai stabdė automobilį, bet vairuotojas nepakluso ir važiavo toliau.

Garsiakalbiu patruliai dar kartą nurodė sustoti, bet bėglys nereagavo ir spruko nuo policijos. Persekiojamas „Ford Mondeo“ taikėsi taranuoti tarnybinį automobilį ir išvengti sulaikymo.

Kaimo keliukais ir pievomis vykęs persekiojimas baigėsi, kai pareigūnai aplenkė bėglį ir užblokavo jam kelią. Tuomet šis rėžėsi į tarnybinį automobilį ir jį apgadino.

Priverstinai sustabdytas vairuotojas nepakluso policijos pareigūnams, nelipo iš automobilio, neatidarė durų. Policininkams teko išdaužti automobilio langą ir jėga išlaipinti prie vairo sėdintį vyrą. Jis priešinosi, keikė pareigūnus necenzūriniais žodžiais ir stengėsi juos sužeisti.

Paaiškėjo, kad bičiulio automobiliu nuo pareigūnų bėgo policijai puikiai žinomas 30-ies metų vyras. Nuo jo sklido stiprus alkoholio tvaikas.

Pasitikrinti neblaivumą sulaikytasis atsisakė. Taip pat atsisakė ir medikų pagalbos, nors po susidūrimo su tarnybiniu policijos automobiliu ant veido matėsi sumušimai, kraujavo nosis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonės vairavimo esant neblaiviam. Vyrui taip pat teks atsakyti už teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą bei garbės ir orumo įžeidimą.

Įtariamasis sulaikytas ir darytas į ilgalaikio sulaikymo patalpą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją