Kovo mėn. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriuje pagal L. M. pareiškimą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo sukčiavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str.).

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad nuo gerai organizuotos grupės (L. N., gim. 1978 m., A. N., gim. 1985 m., Ž. K., gim. 1973 m., ir E. J., gim. 1972 m.), tarpusavyje sutarusios daryti kelis nusikaltimus (galimus sukčiavimus, galimus neteisėtus elektroninių mokėjimo priemonių ir jų duomenų panaudojimus, galimą neteisėtą disponavimą elektroninėmis mokėjimo priemonėmis ir jų duomenimis), yra nukentėję 72 asmenys. Į sukčių pinkles įkliuvo ne tik Lietuvos (49 asmenys), bet ir Kazachstano (1), Ukrainos (1), Rusijos (2), Baltarusijos (18), Latvijos (3) ir Estijos (1) piliečiai.

Kiekvienas šios organizuotos grupės narys atliko tam tikrą užduotį ir turėjo skirtingą vaidmenį. L. N. ir A. N internetiniame tinklalapyje www.autoplius.lt talpindavo skelbimus apie 20-30 proc. žemesne nei rinkos kaina parduodamas transporto priemones – „Mercedes Benz ML 280“, „Toyota Avensis“, BMW 525, „VW Touareg“, BMW K1200R, „Suzuki GSXR“, „Yamaha V-Max“ ir kt. Tinklalapyje www.domoplius.lt talpindavo skelbimus apie neva nuomojamus butus. Taip pat pastarieji bendraudavo su nukentėjusiaisiais ir tardavosi dėl mokėtino avanso dydžio, neteisėtai disponuodavo svetimomis mokėjimo priemonėmis ir šių mokėjimo priemonių naudotojo tapatybę patvirtinančiais duomenimis, nurodydavo sąskaitų, į kurias turėjo būti pervesti pinigai, numerius. E. J. ir Ž. K., pasitelkę neteisėtai disponuojamas svetimas mokėjimo priemones ar pasinaudoję kitų asmenų pagalba, nuimdavo pervedamus avansinius mokėjimus. Prieš padidinant įvežamų naudotų automobilių į Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano muitų sąjungą muitų tarifą, įtariamieji, pasinaudoję patiklių pirkėjų naivumu, per kelis mėnesius sugebėjo išvilioti apie 60 tūkstančių litų.

Įtariamiesiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo, netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis, sukčiavimo, dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu.