„Net jau neatsimenu šios bylos. Ar jums dar neatsibodo, jau net žmonėms skaityti neįdomu, gal palaukiame kokius metus ir tada pažaisime“, - antrojo teistumo nenorėjęs prisiminti E. Dragūnas antradienį buvo neįtikėtinai mandagus telefonu.

DELFI šaltinių duomenimis, skandalingasis atlikėjas su Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo priimtu baudžiamuoju įsakymu sutiko ir jo neskundė. E. Dragūno baudžiamoji byla nebuvo nagrinėjama teisiamajame posėdyje – kaltinamasis dar ikiteisminio tyrimo metu pripažino savo kaltę ir sutiko, jog Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra procesą užbaigtų baudžiamuoju įsakymu. Bylą nagrinėjęs teismas susipažino su pateikta bylos medžiaga ir dainininkui paskyrė bausmę.

Jeigu su ja dainininkas būtų nesutikęs, teismas būtų surengęs bylos nagrinėjimą. Jeigu po jo nagrinėjimo E. Dragūnas būtų pripažintas kaltu, teismas būtų galėjęs jam skirti kitos rūšies ar dydžio bausmę. Už nusikalstamas veikas, kuriomis jis buvo kaltinamas, atlikėjui grėsė bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

E Dragūno byla, kurią jam sėkmingai pavyko nuslėpti nuo žiniasklaidos, buvo išnagrinėta praėjusiais metais. Tuo metu dar nebuvo išnykęs pirmasis teistumas, kurį jis užsidirbo sužalojęs dizainerės Ramunės Piekautaitės gyvenimo draugą K. Verslovą.

E.Dragūnas: pripažįstu, kad kalbėjau per daug grubiai

Teismo baudžiamajame įsakyme nurodyta, kad dar 2007-ųjų lapkričio 14-ąją apie 16 val. E.Dragūnas prie Vilniaus Kairėnų gatvėje esančio viešosios įstaigos „Kaukaras“ autoserviso trukdė dviem Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus vyr. inspektoriams atlikti ikiteisminio tyrimo veiksmus – transporto priemonės apžiūrą.

Konstatuota, kad dainininkas pareigūnus taip pat įžeidė – juos išplūdo necenzūriniais žodžiais bei jiems rodė nepadorius gestus.

Ikiteisminio tyrimo metu E. Dragūnas pripažino savo kaltę. Jis aiškino, kad 2007-ųjų rudenį nusprendė aukcione JAV įsigyti automobilį „VW Touareg“. Tų pačių metų lapkritį jo automobilis buvo atgabentas į Lietuvą.

Pasak dainininko, transporto priemonė buvo apgadinta, todėl jis nugabeno jį remontui į autoservisą.

„Po kelių dienų nuvykau į autoservisą pasižiūrėti, kaip vyksta remontas, - ikiteisminio tyrimo metu kalbėjo E. Dragūnas. – Tada pamačiau, kad autoserviso darbuotojai stumia mano automobilį, o prie jo stovi nepažįstamas vyras ir moteris. Susinervinau, nes automobilis turėjo pakabos problemų ir jo stumdyti nebuvo galima, tačiau autoserviso darbuotojai į mano pastabas nereagavo, o nepažįstamas vyriškis liepė pastariesiems toliau daryti, kas nurodyta. Kai prisistačiau, jog esu automobilio savininkas, vyriškis liepė parodyti automobilio dokumentus. Tačiau juos buvau palikęs namuose. Tuomet vyriškis liepė netrukdyti ir tarp mūsų kilo žodinis kivirčas“.

E. Dragūnas sakė, kad prie visureigio buvę nepažįstami vyriškis ir moteris neparodė savo pažymėjimų, nors iš pokalbio jis esą supratęs, kad šie yra muitinės pareigūnai.

„Kai vėliau apmąsčiau incidentą, supratau, kad su savo pareigą atliekančiais pareigūnais kalbėjau per grubiai ir juos įžeidžiau. Dėl savo elgesio nuoširdžiai gailiuosi“, - ikiteisminio tyrimo metu aiškino populiarus dainininkas.

Muitininkė: dainininkas rodė nepadorų gestą

Tyrėjų apklausta muitinės pareigūnė nurodė, kad Muitinės kriminalinėje tarnyboje buvo net pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo dokumento suklastojimo.

„Įtarę, kad prie muitinės deklaracijos pridėtos į Lietuvą įvežto automobilio „VW Touareg“ nuotraukos yra suklastotos, nustatėme, kad šis automobilis yra autoservise, - pasakojo ji. – Su savo kolega nuvykome į autoservisą ir atlikome vietos bei automobilio apžiūrą. Jos metu buvo filmuojama. Apie 16 val. atvyko E.Dragūnas, kurį aš pažįstu iš matymo kaip dainininką, ir bėgdamas prie mūsų ėmė šaukti, kad mes neturime teisės liesti jo automobilio“.

Muitininkė teigė, kad E. Dragūnui prisistatė ir nurodė, jog atlieka savo tarnybines pareigas bei paprašė dainininką pateikti savo asmens dokumentą.

„Jis keikdamasis atsakė, kad jokių dokumentų nerodys ir dar kartą liepė neliesti jo automobilio, - pasakojo pareigūnė. - Po to kilo kivirčas, kurio metu E.Dragūnas man parodė nepadorų gestą, necenzūriniais žodžiais išplūdo mano kolegą, be to, mums grasino nemalonumais“.

Pasak muitininkės, E. Dragūnas nesiliaudamas jų įžeidinėti, nepakluso reikalavimams netrukdyti ir leisti atlikti automobilio apžiūrą bei pats kelis kartus bandė nustumti automobilį atgal į autoserviso patalpas.

Nusprendė, kad tikslinga skirti baudą

Ištyręs byloje surinktus įrodymus, teismas padarė išvadą, kad E. Dragūnas įžeidė savo tarnybines pareigas atliekančius valstybės tarnautojus bei trukdė ikiteisminio tyrimo pareigūnų veiklai.

„Parinkdamas bausmės rūšį ir nustatydamas jos dydį, teismas atsižvelgia į tai, kad E. Dragūnas padarė du nesunkius tyčinius nusikaltimus, yra jo atsakomybę lengvinančių aplinkybių, sunkinančių aplinkybių nenustatyta, kaltinamasis turi nuolatinę gyvenamąją vietą, dirba ir gauna pastovias pajamas“, - įvertinęs minėtas aplinkybes, teismas nusprendė, kad E. Dragūnui yra tikslinga skirti turtinio pobūdžio bausmę – baudą.

DELFI primena, kad E. Dragūnas pirmą kartą buvo nuteistas už verslininko K. Verslovo sužalojimą ir už tai jam buvo skirta 80 val. išdirbti senelių pensione.

Verslininkas ir dainininkas viename garsenybių vakarėlyje apsižodžiavo. Pasak liudininkų, K.Verslovas dainininką pavadino „brodiaga“. Vakarėlyje dalyvavę žmonės dainininką ir verslininką sutramdė, tačiau netrukus vėl vyrai apsipyko. Tada E.Dragūnas pagriebė šampanizuoto vyno butelį ir juo trenkė K.Verslovui per galvą. Sužeistajam prireikė medikų pagalbos.

Neseniai žurnalistams jis pareiškė, kad po sūnaus gimimo pasikeitė ir ateityje žada nekartoti praeities klaidų. Tiesa, prieš dvi savaites jis vėl pakliuvo į incidentą su sostinės kelių policijos pareigūnais.