Vidutinio amžiaus vilnietė paskambinusiam sukčiui, papasakojusiam tradicinę istoriją apie neva per jos sąskaitą plaunamus pinigus, sudiktavo savo elektroninės bankininkystės duomenis ir neteko įspūdingos sumos.

Tą pačią dieną kitas žmogus Vilniuje tokiu pačiu būdu neteko 16 tūkst. kitų.

Iš viso pirmadienį telefoniniai sukčiai iš vilniečių pavogė apie 90 tūkst. litų.

Antradienį Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate užregistruota 13 pranešimų dėl telefoninių sukčių padarytų nusikaltimų. Pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai. Pranešėjams padaryta 20 750 litų žala.

Absoliuti dauguma tokių skambučių - iš įkalinimo įstaigų. Policija daugybę kartų apie šią problemą kalbėjosi su Kalėjimų departamento pareigūnais, tačiau padėtis nesikeičia - kaliniai ir toliau naudojasi mobiliaisiais telefonais bei internetu.

Pasak sostinės policijos pareigūnų, vieninteliai pataisos namai, iš kurių neužfiksuota telefoninių sukčių skambučių - Vilniaus pataisos namai. Šios įkalinimo įstaigos direktorius Arvydas Ižička DELFI sakė pats nežinantis, kodėl taip yra. Ryšio blokavimo įrangos čia nėra, į vidury miesto esančius pataisos namus nuolat permetinėjami telefonai ir SIM kortelės. Tačiau prižiūrėtojai su tuo uoliai kovoja - vien per rugpjūčio mėnesį paimti 24 permesti telefonai, dar 32 atimti iš kalinių. Pasak direktoriaus, kaliniai, pas kuriuos aptinkami telefonai, iškart uždaromi į baudos izoliatorių.