Reidai, kuriuose dalyvavo 12 pareigūnų, nuo 13 iki 22 val. vyko Ignalinos, Zarasų ir Visagino miestuose ir rajonuose. Į pagalbą buvo pasitelkti Mobiliosios kuopos pareigūnai ir kinologas su tarnybiniu šunimi.

Reidų metu nustatyta 11 kelių eismo taisyklių pažeidimų, už kuriuos surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Du asmenys vairavo automobilius, kurių stiklų skaidrumas mažesnis nei leistina, trys vairavo neapdraustas transporto priemones, vienas – transporto priemonę, kuriai neatlikta techninė apžiūra. Vienas vairuotojas vežė keleivį, neprisisegusį saugos diržu. Protokolas taip pat surašyti pėsčiajam, kuris tamsoje eidamas keliu nedėvėjo atšvaito, dviratininkui, kuris važiavo dviračiu neblaivus, vilkiko vairuotojui, pažeidusiam darbo ir poilsio režimą. Vienas vairuotojas naudojosi perlaužtu vairuotojo pažymėjimu - vienoje dalyje nuotrauka, kitoje - asmens duomenys (jam nurodyta kuo greičiau pasikeisti pažymėjimą).

Reido metu sustabdytas Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnas, vairavęs motociklą be valstybinių numerių ir nedėvėdamas motociklininko šalmo.

Nustatytas vienas transporto priemonės vairuotojas, kuris buvo vartojęs alkoholinius gėrimus, tačiau alkoholio koncentracija organizme neviršijo leistinos normos (0,12 prom.). 

Apie 16 val. Zarasuose buvo sustabdytas automobilis „Audi A4“, kuriuo važiavo keturi jaunuoliai. Apžiūrint automobilį buvo rastas mažas kaljanas. Tokie indai dažnai naudojami narkotikų rūkymui. Automobiliu važiavę vaikinai negalėjo nurodyti, kam priklauso šis indas.

Atliekant vairuotojo ir keleivių dalinę apžiūrą, pas vieną iš keleivių kišenėje rasti du popieriaus lankstinukai su augalinės kilmės, galimai narkotine medžiaga (manoma, kanapėmis). Tarnybinis šuo Voltas, dalyvavęs reide, iš kitų apžiūrai pateiktų daiktų iškart išskyrė minėtuosius lankstinukus, parodydamas, kad juose - narkotikai.

Automobilių važiavę asmenys pristatyti į Zarasų r. policijos komisariatą, kad būtų sprendžiamas klausimas dėl tolimesnių procesinių veiksmų.
Tuo metu, kai viena pareigūnų grupė darbavosi Zarasuose, kiti du ekipažai dirbo Ignalinoje. Jie nuolat kaitaliojo kontrolės vietas, todėl netrukus, pasak pačių vairuotojų, po ramų miestelį pasklido gandas, kad Ignalina "pilna svetimų policininkų". Miestelio gatvėse buvo ramu. Bene vienintelis incidentas nutiko, kai labai smarkiai išgėręs ir net kelnių neužsisagstęs ponas, atėjęs iš greta esančio namo kiemo, bandė pamokyti policininkus, kaip reikia dirbti. Vyriškio laimei, tai laiku pastebėjo jo žmona ir greitai nusivedė jį namo.

Sutemus visi reido dalyviai susirinko Visagine. Buvo tikrinami beveik visi pravažiuojantys automobiliai, kilus įtarimams, būdavo atliekamos automobilių ir juose esančių daiktų apžiūros, tikrinama, kas yra važiuojančiųjų kišenėse, kviečiamas kinologas su Voltu. Tačiau Visagine tikrinti jaunuoliai nieko draudžiamo su savimi neturėjo.