Spalio 24 d., apie 12 val., Ukmergėje, į moters (gimusios 1942 m.) namo kiemą užėjo trys moterys, kurios paprašė vandens vaikui. Kai 78 metų moteris įpylė vandens ir pabendravo su moterimis, grįžusi namo pasigedo 10 000 eurų. Karštais pėdsakais tuo metu šių asmenų sulaikyti nepavyko.

Spalio 26 d., apie 14 val., Vilniaus r., Keturiasdešimt Totorių kaime, į vyro namo kiemą įsuko automobilis „Opel“ lenkiškais numeriais. Iš jo išlipo penkios moterys ir vienas vyras, kurie norėjo patekti į namus, suvaidinus epilepsijos priepuolį, tačiau jiems to nepavyko padaryti, praneša Vilniaus apskrities policija.

Sostinės kriminalistai suprato, kad šie atvejai susiję. Surinkę pakankamai informacijos, nustatė įtariamųjų buvimo vietą. Pasirodo, „svečiai“ iš Ukrainos nuomojosi 3-jų aukštų butą už 100 eurų parai sostinės Senamiestyje. Kratos metu buvo rasta ir paimta ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktai bei augalinės kilmės galimai narkotinė medžiaga „žolė“. Kriminalistai spėjo laiku, nes įtariamieji buvo pasiruošę išvykti iš šalies.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d.). Bus kreipiamasi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo.

Policijos pareigūnai įtaria, kad šie asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų Lietuvos Respublikos teritorijoje, todėl nukentėjusius nuo šių asmenų prašo kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-jo skyriaus tyrėjus tel. 8 70065 372 arba paskambinti skubios pagalbos telefonu 112.