Užstrigusios šiukšlių vamzdyje tarp devinto ir aštunto aukšto moters riksmą pirmieji išgirdo namo gyventojai. Būtent jie apie tai pranešė milicijai, kurios darbuotojai kreipėsi į gelbėtojus ir nusiuntė juos į įvykio vietą.

Atvykę pagal iškvietimą, gelbėtojai rado šiukšlių vamzdyje nuogą moterį ir ėmėsi ją iš ten gelbėti. Tam, kad pavyktų išgelbėti 41 metų moterį, skubios pagalbos darbuotojams teko daliniai išardyti vamzdį.

Kai moterį ištraukė iš šiukšlių vamzdžio, ją apžiūrėjo gydytojai. Jie nustatė, kad moteris yra girta. Be to, medikai išsiaiškino, kad moteris bijo atvirų erdvių – ji serga agorafobija.

Kai šios Volgogrado gyventojos paklausė, kaip ji atsidūrė šiukšlių vamzdyje, ji negalėjo atsakyti į šį klausimą. Manoma, kad į šiukšlių vamzdį ji įlipo pati, o po to įstrigo tarp aukštų.

“Tą naktį ji girtavo su draugų kompanija. O kai liko viena, nusprendė išeiti į koridorių. Ir, greičiausiai, tuo metu ją ištiko agorafobijos priepuolis. Tad ji pabandė susirasti sau priedangą. Tiesa, prieš tai kažkodėl ji apsinuogino”, - teigė Volgogrado srities milicijos spaudos atstovas.

Kaip moteris jaučiasi šiuo metu ir kur ji yra, nėra pranešama.
Atvirų erdvių baimė pasireiškia nesąmoningai. Priepuoliai nutinka, kai agorafobija sergantys žmonės atsiduria situacijoje, kurioje jie negali kontroliuoti juos supančios aplinkos (pavyzdžiui, už savo buto ribų).

Dažniausiai baimės priepuoliai trunka ne ilgiau nei 30 minučių.