Dėl tinklo prekybos salės apsaugos netobulumo jiems pavykdavo išsivežti pilnus alkoholio ir kitų daiktų prikrautus prekių vežimėlius. Per kartą pavogtų prekių vertė siekdavo beveik 600 eurų.

Rugpjūčio 27 d. Šiauliuose, Tilžės g., esančios parduotuvės darbuotoja pastebėjo, kad alkoholinių gėrimų lentynoje tuščia vieta, kurioje buvo sudėtas viskis ir brendis. Nebebuvo apie 40 butelių įvairių gėrimų. Moteriai kilo įtarimas - kaip čia taip staiga neliko didelio kiekio alkoholio. Peržiūrėję parduotuvės stebėjimų kamerų vaizdo įrašus, darbuotojai pamatė vyrą, kuris alkoholinių gėrimų prikrautu prekių vežimėliu išridena pro įėjimo į prekybos salę vartus. Šalia alkoholio į vežimėlį buvo įmestos ir vyriškos trumpikės, moteriškas chalatas, vyriški marškinėliai, dušo želė ir kt. Pavogtų daiktų vertė siekė 596,70 Eur, praneša Šiaulių apskrities policija.

Po poros dienų Šiaulių policija gavo raštą dėl analogiškos vagystės, kurios metu buvo pavogta prekių už 599,34 Eur.

Iš parduotuvės gautas vaizdo įrašas ir įtariamojo nuotrauka buvo išplatinti žiniasklaidoje bei socialiniuose tinkluose ir netrukus vagystes tyrę Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai iš gyventojų sulaukė informacijos su įtariamojo duomenimis. Tai buvo nuolat dėl teisės pažeidimų ir nusikaltimų Lietuvoje bei Jungtinėje Karalystėje su teisėsauga reikalų turintis 24 metų Šiaulių rajono gyventojas. Paskutinį kartą šis nuo narkotinių medžiagų priklausantis vyras prieš teismą stojo šių metų pradžioje už tai, kad praėjusių metų liepą sumušė savo motiną, o lapkričio mėnesį buvo sulaikytas su narkotinių medžiagų paketėliu.

Tyrėjams liko tik įtariamąjį sulaikyti. Tačiau šis, iš viešumoje pasklidusios informacijos sužinojęs apie paiešką, ėmė slapstytis ir savo gyvenamojoje vietoje nesirodė. Tačiau rugpjūčio 31 d. pareigūnai jį surado Radviliškyje ir uždarė į areštinę. Paaiškėjo, kad vyras vagystes vykdė ne vienas. Tą pačią dieną areštinėje atsidūrė ir antras įtariamasis - 32 metų Šeduvos gyventojas, ne kartą teistas už įvairiausius nusikaltimus. Paskutinį kartą jis buvo teistas praėjusiais metais dėl vagystės iš vieno Šeduvos gyventojo sandėliuko. Laisvę jis atgavo tik šių metų balandį ir vėl ėmėsi seno „amato“.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad vyrai vagystes yra įvykdę ne tik minėtose, bet ir dar dviejose to paties tinklo parduotuvėse – Šiauliuose ir Kėdainiuose. Įtariamieji prisipažino, kad pavogtuosius gėrimus mažesnėmis kainomis nei parduotuvėje pardavė jo pageidaujantiems žmonėms.

Teismas trims mėnesiams sankcionavo įtariamųjų suėmimą.