Lietuvos muitininkai kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, sekmadienį, birželio 5 d., Vilniaus oro uoste sulaikė kokaino kontrabandą. Narkotikai aptikti iš Prancūzijos į Lietuvą atskridusio Latvijos piliečio vidaus organuose. Preliminariais duomenimis minėtas asmuo, prarijęs, gabeno apie 90 vnt. kapsulių, su maždaug 720 g kokaino, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Tikrinimas vyko atlikus rizikos analizę – šis keleivis į Lietuvą iš Prancūzijos atvyko su persėdimu, be bagažo, prieš tai apsilankęs vienoje iš Pietų Amerikos valstybių. Ne paslaptis, jog būtent iš šio regiono įvairiais tiesioginiais ir netiesioginiais būdais į Europos valstybes gabenama kokaino kontrabanda.

Tikrinimo metu ant asmens drabužių radus kokaino pėdsakų, pareigūnai keleivį sulaikė ir detaliam patikrinimui nuvežė į vieną iš sostinės medicinos įstaigų. Atlikus kompiuterinę tomografiją, nustatyta, jog žmogaus žarnynas pilnas svetimkūnių, įtariama – kapsulių su kokainu. Preliminariais duomenimis iš viso tokiu būdu keleivis gabeno apie 90 vnt. kapsulių su maždaug 720 g kokaino.

Tai labai pavojingas kvaišalų gabenimo būdas: žinomas ne vienas atvejis, kai Lietuvos ar užsienio piliečiai žūva, praplyšus tokiai kapsulei. Pagal nepatvirtintą informaciją šių metų pradžioje Surinamo pasienyje buvo aptiktas tokiu būdu žuvusio Lietuvos piliečio, Vilniaus gyventojo, kūnas.

Šiuo atveju įtariamo narkotikų kurjerio gyvybei pavojus negresia – medikai jo kraujyje neaptiko kokaino pėdsakų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų kontrabandos, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Kvaišalų kontrabandininkui gresia griežta atsakomybė – už labai didelio kiekio narkotinių medžiagų gabenimą įstatyme numatyta 10 – 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pirmasis kvaišalų įvežimo atvejis tokiu būdu (vidaus organuose) Lietuvoje buvo nustatytas lygiai prieš 20 metų. 2002–aisiais MKT pareigūnai Vilniaus oro uoste iš Amsterdamo grįžusio asmens skrandyje aptiko apie 300 gramų kokaino.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją