Skelbiama, kad vairuotojas pasipriešino reikalavimui sustoti, ignoravo „Stop“ ženklus ir raudonus šviesoforo signalus.

Teigiama, kad policijos pareigūnai ėmė šaudyti automobiliui pradėjus važiuoti priešpriešine eismo juosta. Netrukus patvirtinta, kad bėglys negyvas.

Šerifo atstovė teigia, kad atvejai, kai policijos pareigūnai šaudo iš sraigtasparnio, yra itin reti, bet policininkai esą tokiems atvejams pasirengę.

Informuojama, kad incidentas įvyko penktadienį, rugsėjo 19 dieną, netoliese Los Andželo, kai policijos pareigūnai norėjo sustabdyti vagyste įtariamo asmens automobilį.

Visureigį „Chevrolet Tahoe“ vairavęs įtariamasis reikalavimui sustoti nepakluso ir pradėjo bėgti. Automobilis skriejo didelio greičiu, pėstieji nenukentėjo praktiškai per stebuklą, teigia San Bernardino apygardos šerifo atstovai.

Skelbiama, kad per gaudynes iš policijos sraigtasparnio į automobilį šauta kelis kartis. Iš pradžių sužeistas vairuotojas iššoko iš automobilio ir ėmė bėgti, bet netrukus sukniubo. Jo gyvybė užgeso pakelėje.

Policijos atstovų teigimu, šiuo metu laukiama skrodimo rezultatų, kurie turėtų atskleisti, ar vyras mirė nuo šautinės žaizdos ar nuo sužalojimų, patirtų šokant iš visureigio.

Policijos atstovė Jodi Miller sako, kad pareigūnai priėmė sprendimą šauti, nes bėglys kėlė pavojų visuomenės saugumui.

Skelbiama, kad be vairuotojo likęs visureigis rėžėsi į kitą automobilį. Per incidentą nukentėjo trys žmonės, vienas iš jų gydomas ligoninėje.