Tačiau jo pasakojimas neįtikino Vilniaus miesto apylinkės teismo – išanalizavęs byloje pateiktus duomenis ir apklausęs liudytojus teisėjas Valerijus Laušas ketvirtadienį paskelbė, kad I. Pervička į valstybės biudžetą privalės sumokėti 579 eurų baudą bei dvejus metus negalės vairuoti transporto priemonių.

Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teismas pažymėjo, kad vairuodamas neblaivus I. Pervička kėlė pavojų transporto eismo saugumui, kitų žmonių sveikatai ir gyvybei.

Pažeidimo protokolas I. Pervičkai buvo surašytas po įvykio birželio 22 d. – apie 22.50 val. Vilniuje, Ozo g. policijos pareigūnai sustabdė vyro vairuojamą automobilį „Mercedes Benz“. Kadangi vyras iš karto sukėlė įtarimų, nutarta jį patikrinti alkotesteriu – į jį I. Pervička „pripūtė“ 1,7 prom. alkoholio. Tai – vidutinis girtumo laipsnis.

Perdavus bylą teismui I. Pervička pripažino jam pateiktus kaltinimus, tačiau teisinosi, kad vairavo neblaivus tik dėl to, jog gelbėjo savo žmonos gyvybę.

Jis pasakojo, kad tą vakarą buvo svečiuose, kai sutuoktinei pasidarė negera – moteris serga reta gyvybei pavojinga liga. Kadangi vyras buvo išgėręs alkoholio, skambino taksi, bet greitai automobilio nepavyko išsikviesti, todėl esą jis pats nutarė sutuoktinę vežti į Santariškių klinikas.

Ir vos tik su žmona išvažiavo į ligoninę, jį sustabdė policijos pareigūnai – I. Pervička sakė, kad policininkai iškvietė greitąją pagalbą, kuri į pranešimą reagavo žaibiškai ir suteikė reikalingą medicinos pagalbą.

„Noriu padėkoti policijai, kad greitai sureagavo į kritinę situaciją ir iškvietė greitąją pagalbą“, – teisme aiškino buvusi „Vilniaus brigados“ garsenybė.

Bet tai, ką pasakojo I. Pervička, yra ne visai tiesa – pažeidimo bylą nagrinėjantis teismas apklausė policijos pareigūną, kuris sustabdė „Mercedes Benz“ ir patikrino vairuotojo blaivumą.

Pasak pareigūno, nei I. Pervička, nei keleivio vietoje sėdėjusi jo sutuoktinė net neužsiminė, kad važiuoja į Santariškių klinikas. O moteriai pasidarė negera gerokai vėliau, kai buvo pildomas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Būtent tada policininkai iškvietė greitosios pagalbos automobilį.

Apie susidūrimą su neblaiviu vairuotoju teisme pasakojęs policininkas teisme neslėpė, kad jį labai nustebino I. Pervičkos elgesys.

„Tą vakarą patruliavau Ozo gatve, kai priešpriešais netikėtai prieš tarnybinį automobilį apsisuko juodas „Mercedes“, dėl ko man net teko savo automobilį staigiai stabdyti, – prisiminė jis. – Tuo momentu, kai automobilis apsisuko, priartėjau prie važiuojančio automobilio, pasižiūrėjau į vairuotoją, bet šis į mane net nereagavo, visą laiką žiūrėjo į priekį. Nutariau jį sustabdyti.“

Policininkas prisiminė, kad vos tik priėjęs prie vairuotojo suprato, kad šis yra neblaivus – tai matėsi iš veido išraiškos ir žvilgsnio.

„Kai pradėjau su juo bendrauti, jautėsi alkoholio kvapas, todėl nutariau patikrinti alkotesteriu, – teisme kalbėjo policininkas. – Alkotesteris patvirtino, kad vairuotojas yra apsvaigęs nuo alkoholio. Tada paklausiau, ar gerai jis pasielgė vairuodamas neblaivus, o šis atsakė, kad visą gyvenimą taip važinėja, nepažeidinėja Kelių eismo taisyklių, laikosi nustatyto greičio, nepaisant to, ar būna girtas.“

Pasak pareigūno, vairuotojas taip pat pasakojo, kad buvo svečiuose, išgėrė alkoholio, o po to važiavo į namus.

„Vairuotojas elgėsi gana ramiai, nesiginčijo, tik aiškino, kad taip važinėja ir važinės, dėl to nemato didelės problemos“, – šokiruojančius I. Pervičkos žodžius prisiminė patrulis, pažymėjęs, jog sustabdytas vairuotojas net neužsiminė, jog su sutuoktine yra priverstas skubiai važiuoti į gydymo įstaigą.