Vilkikas „Volvo“ į Medininkų kelio postą atvažiavo dar vasario 9 d. vakarą – mašinos vairuotojas, Baltarusijos pilietis, muitinės pareigūnams sakė važiuojantis tuščiomis, į Vilnių, paimti krovinio.
Tačiau muitininkai nusprendė patikrinti „Volvo“ rentgeno kontrolės sistema – ir netrukus buvo nustatyta, jog dalis „tuščios“ vilkiko puspriekabės atskirta imitacine sienele. Šitaip įrengta slėptuvė kontrabandininkų seniai naudojamas, „klasikinis“, nelegalių rūkalų slėpimo būdas, praneša MKT.

Šįkart muitininkai slėptuvėje aptiko 50 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk“ ir „NZ Gold“, kurių vertė su mokesčiais – 180 tūkst. eurų.

Atsižvelgiant į tai, kad sulaikytas vilkiko vairuotojas turi šeimą ir yra deklaravęs nuolatinę gyvenamąją vietą Baltarusijoje, ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro sprendimu, sulaikytasis buvo paleistas. Prokuroro sprendimu jam paskirta kardomoji priemonė 10 tūkst. eurų piniginis užstatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją